Signem! Crida de la comunitat Palestina

Dones x Dones dóna suport a aquesta crida de la comunitat palestina i us demana que signeu totes i ho feu córrer…

NO AL BLOQUEIG DE GAZA. Fi de l’ocupacio /solidaritat amb el pobLle de Palestina!

[CATALÀ]  [CASTELLÀ]

Des  de la Comunitat Palestina de Catalunya i del Moviment de Solidaritat  amb Palestina ens volem manifestar sobre la situació actual a Egipte, que  afecta d’una manera directa a totes les persones residents a la Franja  de Gaza que es troben a l’estranger. El cop d’estat d’Egipte no només  està afectant a nivell intern sinó que també a nivell internacional,  sobretot als ciutadans de Gaza.

Com  sabem des de fa més de cinc anys, la zona de Gaza està patint un  bloqueig per part de l’Estat sionista israelià i amb la complicitat  d’Egipte. Aquesta situació afecta d’una manera directa a la única  frontera que hi ha entre Gaza i Egipte, la Frontera de Rafah. El  cos militar del país, que ha agafat el control de l’Estat després del  cop, ha donat l’ordre a tots els aeroports internacionals de no deixar  als ciutadans palestins que estan fora de Gaza a viatjar fins a Egipte des  de qualsevol lloc del món.

Nosaltres,  com a Moviment de Solidaritat amb Palestina, denunciem aquesta actuació  per part del Govern d’Egipte i exigim una solució immediata per a aquesta  situació que vulnera els drets humans de la població civil de Gaza.

Actualment, a Barcelona ens trobem en quatre casos que estan patint les conseqüències d’aquesta decisió. Comptem,  en aquest cas, amb un total de tres enginyers d’una delegació de  l’Ajuntament de Gaza que es troben a Barcelona, on el dia 30 de juny  tenien  previst agafar l’avió a les 15:20 de tornada cap al Caire. Una vegada  dins l’avió, les autoritats de l’aeroport del Prat els van fer abandonar l’avió per l’ordre rebuda des del Govern d’Egipte.

Tanmateix,  comptem amb una altra dona que es troba amb la mateixa situació, té a  tota la família a Gaza i necessita tornar-hi, ja que la seva família depèn d’ella.

Tenim  en compte que, en tots aquests casos, aquestes persones es troben en situació irregular, pel fet de que se’ls ha caducat el visat i el  procés de renovació d’aquest, segons la llei de l’Estat espanyol, és  massa complicat si no és una situació justificada, i en aquest cas,  segons la llei, no ho és.

Per  tant, com a moviment que treballem per la causa palestina i  en defensa dels drets humans, exigim a les autoritats egípcia, espanyola  i israeliana:

– Exigim obrir la frontera de Rafah, per tal de que tots els palestins que es troben fora puguin tornar a casa seva.

–  Exigim al  Govern Espanyol que faciliti un permís especial per a aquestes  persones, per tal de que, durant la seva estança al país, estiguin d’una  forma regular.

– Exigim respecte al dret de retorn.

– Denunciem l’actuació de l’armada egípcia que va obrir foc contra vaixells de pescadors palestins.

–  Exigim al govern israelià que permetin el pas als palestins des de  l’aeroport de Tel Aviv, tenint en compte que està totalment prohibit a  qualsevol palestí l’ús d’aquest.

–  Exigim al govern israelià que permetin el pas als palestins de Gaza,  per la frontera de Jordània amb Cisjordania, tenint en compte que està  totalment prohibit als palestins de Gaza fer-la servir.

– Demanem  el suport i la actuació immediata del Parlament català per pressionar a  les autoritats responsables d’aquesta situació i per aconseguir el  retorn d’aquestes persones.

http://www.ipetitions.com/petition/demanem-que-saturi-el-bloqueig-de-gaza/

Log in with your credentials

Forgot your details?