3/12:. [ESPECTACLE] Vakabaret de Novembre Vaca

VAKABARET

 

Últim espectacle de la XVIII Mostra de Creadores Escèniques NOVEMBRE VACA 2017

 

SINOPSI:

Enguany farem un recorregut atrevit i personal per la identitat individual.

Descobrirem què ens hem explicat per arribar a ser qui som i com ser tots els altres que portem a dins.

I tot això, amanit amb un toc musical, una mica d’humor i la bellesa i la desimboltura bovina de sempre.

Intèrprets: Carla Carissimi, Cecilia Bellorín, Inma Manresa, Karla Mascorro,

Nadia Zúñiga, Mercè Espelleta i Mónica Ixchel Castillo

Direcció: Yanina Marini

Llums i so: Miranda Callejón 

Piano, violí i percussió: Ivan Briceño

Guitarra: Juan Manuel Diaz Onieva

Producció: Projecte Vaca

 

3 de desembre a les 19 h

Aportació 6 €

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison

Sant Pere Més Baix 7, Barcelona

 

Facebook

https://www.facebook.com/events/129460244405306/

Web

http://projectevaca.com/novembre-vaca-2017/vakabaret-2

Twitter

https://twitter.com/ProjecteVaca

Entrades

https://entradas.codetickets.com/entradas/vakabaret/2670/projectevaca/online

 

PREMSA I COMUNICACIÓ PROJECTE VACA

Tel. 654122644

www.projectevaca.com

Maquetación 1LA CREACIÓ ESCÈNICA DE DONES AFRODESCENTES PROTAGONITZA LA MOSTRA

NOVEMBRE VACA 2017

  • Les dates de la mostra són del 4 de novembre al 3 de desembre

La XVIII Mostra de Creadores Escèniques NOVEMBRE VACA 2017 proposa un programa de propostes artístiques destinades a donar suport, incentivar i visibilitzar la creació actual de les dones afrodescendents del territori espanyol.

Amb aquesta voluntat, l’Associació de Creadores Escèniques PROJECTE VACA (organitzadora de la Mostra) i l’Associació d’Espanyols/es Afrodescendents HIBISCUS (organitzadora del Festival Black Barcelona) han fet una aliança per generar sinèrgies i compartir esforços en la defensa de la diversitat, la pluralitat, l’activisme feminista i l’expressió a través de l’art.

PROJECTE VACA ha ofert la Mostra NOVEMBRE VACA 2017 com a pont entre ambdues associacions i, per aquest motiu, la seva programació estarà protagonitzada per espectacles creats i interpretats per dones afrodescen- dents. El programa inclou cinc espectacles i una taula rodona sobre “La representació afrodescendent en el teatre, el cinema i les novel·les”. De les cinc obres que s’hi exhibiran, hi ha quatre propostes de dones i companyies afrodescentents mentre que la cinquena és el tradicional Vakabaret, amb el qual es clourà la Mostra a principis de desembre.

Europa no és blanca

La programació, en termes generals, s’ubica en una línia de sensibilització per prendre consciència i escoltar la veu dels afrodescents/es europeus/es, tal i com afirmava fa pocs dies a Barcelona l’activista afroamericana Angela Davis, en el sentit de que “Europa no és blanca”. El gruix dels espectacles ofereix una reflexió crítica respecte la manera com són llegides, tractades i invisibilitzades les dones afrodescendents dins de l’àmbit artístic, social i cultural català, espanyol i europeu.

NOVEMBRE VACA estrena dos espectacles de companyies afrodescendents i recupera altres dos, amb una revisió actualitzada, per tal d’oferir punts de vista ben diferents sobre la representació i la representativitat de les dones negres al món escènic. En el conjunt de les propostes, i des d’una visió reflexiva i crítica, s’abordarà el paper que encara s’atorga a les dones negres en l’àmbit artístic a nivell estatal i també a la nostra societat del segle XXI. Es mostraràn al públic els desitjos, necessitats i voluntats de les dones afrodescendents, amb la intenció d’atraure la mirada cap als seus referents reals i no aquells que se’ls hi ha imposat. NOVEMBRE VACA serà el paraigües i aparador d’aquestes propostes generades de la mà de PROJECTE VACA i HIBISCUS, aquesta darrera una de les associacions afrodescendents més actives i hereva d’altres que fa anys que funcionen a l’estat com E’Waiso Ipola, de les quals es nodreixen i continuen el seu treball.

Barcelona, novembre de 2017

Premsa i Comunicació premsa@projectevaca.com Tel.654122644

Web: www.projectevaca.com

Facebook:     https://www.facebook.com/Projecte-Vaca-161293825771/

PROGRAMACIÓ NOVEMBRE VACA 2017

NO ES PAÍS PARA NEGRAS

  • de novembre a les 20 h

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison (*)

SINOPSI: Sant Sebastià 1976, neix Silvia Albert Sopale. Una nena negra en una família de negres en un país de blancs. Al costat d’ella viurem 40 anys i veurem com les cançons populars i els anuncis televisius van marcar a una generació. Representant diversos personatges i servint-se del llenguatge físic ens mostrarà amb humor diferents punts de vista sobre el racisme, la sexualitat de la dona negra i la identitat. També viatjarem a l’Àfrica, on malgrat ser la terra mare, aquell tampoc és el seu país. Els seus records i els de tota una comunitat ajudaran a explicar la història no narrada de les dones negres espanyoles.

FITXA ARTÍSTICA:

Actriu: Silvia Albert Sopale Direcció: Carolina Torres Topaga

Text: Silvia Albert Sopale amb la col·laboració de Carolina Torres Topaga i Laura Freijo Justo

Moviment: Chechu Garcia

Espai Escènic: Carolina Torres So: Silvia M. Aranda Il·luminació: Alberto Barberá Vestuari: Eugenia Gusmerini

Fotografia: Toni Payán, Joan LinuxbcnMartínez

Amb el suport de: Projecte Vaca i Col·lectiu ob-scènics.

COSAS DE NEGROS OR BLACK IS BEAUTIFUL

  • de novembre a les 19

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison (*)

SINOPSI: Melanina Brown acaba de complir 21 anys recorrent els escenaris de Catalunya, i, de tant en tant, ha tornat a Veneçuela, el seu lloc d’origen, a compartir les vicissituds d’una actriu “de color”, negra doncs!… En aquest món on encara no s’acaba d’entendre aquesta presència amb naturalitat. En el marc d’aquest Novembre Vaca afrodescendent, Melanina vol acostar-nos, una vegada més, a aquests personatges de l’afrocultura veneçolana, negres il·lustres com: La Negra Matea, La Negra Hipólita, el Negre Primer i el nostre poeta Andrés Eloy Blanco, autor del poema “Píntame Angelitos Negros”, tan reconegut per tots… en clau d’humor, poesia, musicalitat i ironia, i per què no? Complicitat.

FITXA ARTÍSTICA:

Intèrpret: Cecilia Bellorín Ull crític: Karel Mena Pianista: Ivan Briseño

Llums i so: Miranda Callejón.

TAULA RODONA

“La representació afrodescendent en el teatre, el cinema i les novel·les”

15 de Novembre a les 19h

Casal d’Entitats Mas Guinardó, Plaça de Salvador Riera 2

PONENTS: Karo Monet Miranda (historiadora especialitzada en afrodescendència i diàspora, investigadora a la UPF de Barcelona), Jeffrey Abé (integrador social, membre actiu de l’Associació Hibiscus-Black Barcelona) i Sally Fenaux Barleycorn (directora de cinema).

LA BLANCA

18 de novembre a les 20 h 19 de novembre a les 19 h

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison (*)

SINOPSI: Anahí Beholi es pregunta: què passa quan els teus pares són hippies d’Eivissa, les teves àvies una senyora guineana i una altra catalana, el teu avi un terratinent alemany, i tu una actriu a la qual ningú sap classificar? La Blanca és teatre disfressat de conferència amb aspiracions de monòleg i voluntat de confessió. En escena, una heroïna i un cor: tragèdia amb certa perspectiva, o sigui, comèdia. Anahí Beholi i María Folguera es van conèixer arran de l’espectacle La increïble història de la noia que va arribar l’última. Els debats que es van generar en concloure cada funció els van despertar el desig de seguir investigant juntes entorn de la següent pregunta: per què ens costa tant acceptar la diversitat que ens envolta?

FITXA ARTÍSTICA:

Cia. La Increíble 2016 Intèrpret: Anahí Beholi Direcció: Luis Moreno Text: María Folguera

Il·luminació: Manuel Martínez Fuster

HE CONTADO MANCHAS DEL LEOPARDO HASTA LLEGAR A LA LUNA

  • de desembre a les 20 h
  • de desembre a les 20 h

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison (*)

SINOPSI: Com s’expliquen les taques d’un lleopard? Són les més negres que existeixen. Estan plenes d’oblits, de silencis. Ens hem mirat en tres miralls, tres dones que rescatem de la Història perquè ens ensenyin a construir una nova història. Són la científica i premi Novell Wangari Maathai, la matemàtica Katherine Johnson i l’escriptora Carolina de Jesús. Les seves veus ens han portat a les taques del lleopard secret que portem dins.

FITXA ARTÍSTICA:

Companyia: No somos Woopi Goldberg

Actrius: Silvia Albert Sopake, Kelly Lua i Maisa Park Direcció: Eva Hibernia

Llums i so: Miranda Callejón Producció: Projecte Vaca i Hibiscus

VAKABARET

  • de desembre a les 19 h

Sala La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison

SINOPSI: Espectacle de cabaret, atrevit, sensual, transgressor i entremaliat, en el que la missió és seduir al públic. Les actrius, cantants, ballarines i narradores de PROJECTE VACA posen les seves arts cabareteres al servei del públic més valent, per compartir experiències escèniques des de la diversió, la complicitat i la màgia del cabaret. Enguany, les peces que formaran part del Vakabaret versaran sobre la identitat i el concepte d’integració. Aquest serà l’espectacle de tancament de NOVEMBRE VACA 2017.

FITXA ARTÍSTICA:

Intèrprets: sòcies i artistes vinculades a Projecte Vaca Direcció: Yanina Marini

Llums i so: Miranda Callejón.

Aportació espectacles: 6€ Venda entrades:Codetickets

http://www.codetickets.com/home/home.php?txtbuscador=projecte%20vaca&Buscador=Buscador

(*) Tots el espectacles es realitzaran a l’espai La Cuina del Centre de Cultura Francesca Bonnemaison, carrer de Sant Pere Més Baix 7, Barcelona.

Excepte la Taula debat del dia 15 de novembre.

Log in with your credentials

Forgot your details?