CAPS i Entrepobles, les jornades internacionals “ELS NOSTRES COSSOS, LES NOSTRES VIDES. Aportacions feministes a la nostra salut”

Hola a totes!!

El 3 i 4 d’octubre de 2015, a Barcelona, vam organitzar conjuntament, CAPS i Entrepobles, les jornades internacionals “ELS NOSTRES COSSOS, LES NOSTRES VIDES. Aportacions feministes a la nostra salut”.

els nostres cossos

La realització d’aquestes jornades ens van permetre aprofundir l’anàlisi dels factors que afecten la salut de les dones a tot el món i teixir i compartir complicitats, somnis i propostes de canvi, entre les persones que hi varem assistir. Totes vam compartir la necessitat d’aconseguir el reconeixement, dins el sistema sanitari, de les dones com a subjectes actius i no passius de la seva salut; i el rebuig a la patologització de les dones i la consegüent medicalització de les seves vides i processos. Ara ja tenim a la vostra disposició les gravacions de les intervencions de les ponents a les diverses taules.

Ara, ja tenim disponible al nostre blog, els audiovisuals amb les intervencions de les diverses ponents que van intervenir en les jornades “Els nostres cossos, les nostres vides. Aportacions feministes a la salut“, que vam organitzar Entrepobles i CAPS, el 2 i 3 d’octubre de 2015.

Aquests materials audiovisuals, amb els enregistraments de les diferents ponències, facilitarà que aquelles persones que vareu assistir a les jornades pugueu recordar el que es va debatre, i aquelles que no vareu poder assistir pugueu accedir als continguts i debats tractats. En tot cas, disposem d’un material audiovisual per promoure continguts i fomentar debats al voltant de les aportacions feministes a la salut de les dones.

En les jornades varem comptar amb la participació, a les diferentes taules rodones, de diferents col·lectius nacionals i internacionals especialitzat en la salut des d’una visió feminista, com el Col·lectiu de Boston, el RSMLAC, CAPS, Xarxa de Dones per la Salut, El parto es nuestro, APFCIB, Ecologistas en Acción, Jo sí salut Universal, Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament, Prostitutes indignades, entre d’altres. També van intervenir Sandra Castañeda, Rachel Breman, Carme Valls , Dolores Romano, Francisca Fernández. Esperanza Aguilà, Margarita López Carrillo, Ma José Fernández, Enriqueta  Bernaus, Ma Eugenia Blandon i Miquel Missé.

INTERVENCIONS:

  • · “TEIXINT XARXES PER GAUDIR DE LA NOSTRA SALUT”. Conferència inaugural, amb Sandra Castañeda [coordinadora de la Red de Salud de las Mujeres Latinoamericanas y del Caribe –RSMLAC] i Rachel Breman [Our Bodies Ourselves OBOS – Colectivo Mujeres de Boston], i moderada per Leonor Taboada [directora de la Revista Mujeres y Salud]; juntament amb la taula de benvinguda a les jornades, amb Montse Benito, d’ENTREPOBLES i Esperanza Aguilà, presidenta de CAPS.

Veure la intervenció a: https://vimeo.com/142410248

  • “REPTES I PROPOSTES PER LA SALUT REPRODUCTIVA DE LES DONES”(moderada per Margarita López Carrillo, de la Xarxa de Dones per la Salut i CAPS)
    • Avortament prohibit i l’agenda Post2015 i El Cairo” amb Sandra Castañeda [RSMLAC]
    • Mirada crítica sobre la vacuna del papil·loma, amb Carme Valls [vicepresidenta de CAPS]
    • Les hormones ambientals, i les conseqüències en la salut de les dones, amb Dolores Romano [d’Ecologistes en Acció]
    • Violència obstètrica existent, amb Francisca Fernández [El parto es nuestro]

Veure la intervenció a: https://vimeo.com/142537893https://vimeo.com/143382960

Veure la intervenció a: https://vimeo.com/143477294

  • “EXPERIÈNCIES DE LLUITA. EN DEFENSA D’UNA SALUT INTEGRAL SENSE EXCLUSIONS”, on es va compartir diverses experiències de lluita i defensa de la salut amb:
    • Enriqueta Bernaus, Jo sí salut Universal;
    • Mª Eugenia Blandon, Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament;
    • Diana Zapata, Activista pels drets de les treballadores sexuals;
    • Paula Ezquerra, Prostitutes Indignades; i
    • Miquel Missé, Sociòleg i activista trans.

Veure la intervenció a: https://vimeo.com/143603697

Més informació a:

https://elsnostrescossoslesnostresvides.wordpress.com/organitza

Log in with your credentials

Forgot your details?