Aprenent dels conflictes

Dissabte 19 de juny, 10:30hnena_salt_silueta

Aprenent dels conflictes

Mentre preparàvem l’Escola d’estiu hem debatut molt sobre l’oportunitat de plantejar aquest tema i finalment ens hem decantat per pensar que és molt important que el posem a sobre de la taula, que en parlem i que arribem fins allà on puguem. Al llarg dels anys en el sí del Moviment Feminista hem viscut situacions de tensió, de dificultat, de conflicte, de crisi, d’enfrontament que han provocat divisions, trencaments, allunyaments amb molt de malestar i molta tristor. La majoria de les vegades, la dificultat de gestionar la complexitat de les emocions desencadenades i les conseqüències polítiques dels diferents plantejaments, ha provocat que una espècie de capa màgica hagi cobert la realitat conflictiva i l’hagi fet invisible o que les dones més implicades hagin emmudit en un silenci ple de dolor.

Potser podríem iniciar una reflexió sobre les diferents maneres d’enfrontar els conflictes, posar-hi noms, descriure’ls des de la voluntat de veure i acollir els posicionaments de cadascuna, destriar les ocasions on s’han produït accions de poder, segurament, de forma inconscient, però que han estat plenes de violència patriarcal, esbrinar els elements necessaris per construir consens i saber treballar amb els dissens… i tot allò que vulguem aportar!

Sempre és important contextualitzar els debats i en aquest tema encara més. Som conscients que la selecció dels textos proposats és totalment parcial però només pretenen obrir l’aixeta per poder parlar entre totes de tot allò que considerem conflictiu i que ens ha generat conflictes.

Aprenent dels nostres conflictes: text web i petits fragments per descarregar i imprimir (fes clic aquí)

I també altres textos per continuar aprofundint en el tema:

Lesbianes Feministes (2000), El vestit nou de l’emperadriu, Ponència Jornades Feministes de Còrdova

Jo Freeman (1970) , La tirania de la falta de estructuras

Medeak (2009), Parloperformance: Aullidos de Cuerpos Insumisos II, Ponència Jornades Feministes de Granada

Montse Otero Vidal (2006), Les dones sabem fer i fem saber, Anuari dels Moviments Socials

Betlem Cañizar Bel (2006), El somni de ca la dona: Fonthonrada, Gran Via, Casp i ara Ripoll… Gran Trobada de Dones 2006 “Les dones sabem i fem saber”

Fina Birulés (2006) De què parlem quan parlem de llibertat femenina? Gran Trobada de Dones 2006 “Les dones sabem i fem saber”….

Log in with your credentials

Forgot your details?