Manifestació internacional contra la guerra – Dissabte 18 de març

Seguint la crida de les dones pacifistes i antimilitaristes iraquianes i dels EUA, anirem amb robes, flors o globus de color rosa, una suggerència del Codi Pink (rosa) un codi de compassió i acció per pau.

fotografia de la web Les Dones diem no a la guerra, campanya de recollida de segnatures!

http://www.womensaynotowar.org/

LES DONES DIEM NO A LA GUERRA

ENTRE MATARI I MORIR HI HA UNA ALTRE CAMÍ: VIURE

SOLIDARITAT AMB LES ACCIONS DE LES DONES PER LA PAU D’IRAQ, PALESTINA, ISRAEL, COLÒMBIA, AFGANISTAN I ARREU DEL MÓN

NI UN EURO PER LA GUERRA. FEM OBJECCIO FISCAL

PRESSUPOSTOS MILITARS PER ACCIONS PER LA PAU

Us esperem
Convoca: Dones X Dones

La crida de les dones per la pau: una demanda urgent

Codi Pink. http://www.womensaynotowar.org/

Nosaltres, les dones dels EUA, les dones d’Iraq i les dones d’arreu del món, diem Prou a la guerra a l’Iraq i prou als atacs cruels contra altres pobles. Hem enterrat massa éssers estimats. Hem vist massa vides mutilades per les ferides físiques i psicològiques.

Hem mirat horroritzades com els nostres recursos són utilitzats per a la guerra mentre les necessitats bàsiques, les de les nostres famílies, com ara el menjar, l’habitatge, l’educació i l’accés a la salut, no estan disponibles per a elles.

No tenim més paciència per viure constantment amb por davant l’amenaça de la violència i veient com l’odi i la intolerància van augmentant i infiltrant-se a les nostres cases i a les nostres comunitats.

Aquest no és el món que volem ni per a nosaltres ni per a les nostres filles i fills. Amb foc a l’estómac i amor al cor, nosaltres les dones ens estem aixecant sense fronteres per unir-nos i demanar la fi del vessament de sang i la fi de tanta destrucció.

Hem vist com l’ocupació estrangera d’Iraq ha originat un moviment armat en contra, perpetuant un cicle de violència sense fi. Estem convençudes que aquest és el millor moment per fer la transició d’un model militar a un model de resolució pacífic del conflicte que inclogui les accions següents:

La retirada de totes les tropes i combatents estrangers d’Iraq;

Negociacions per a la reincorporació de totes les persones iraquianes desplaçades en tots els aspectes de la societat iraquiana;

La plena representació de les dones en el procés de pau i un compromís amb tots els drets de les dones a Iraq després de la guerra;

Un compromís per a descartar la construcció de qualsevol base militar estrangera a l’Iraq;

El control del petroli i de tots els altres recursos a mans iraquianes;

L’anul·lació de les lleis de privatització i de desregulació, imposades sota l’ocupació, que permetin al poble iraquià orientar la trajectòria econòmica de la postguerra;

Un esforç massiu de reconstrucció que prioritzi els contractistes iraquians, amb finançament dels països responsables de la invasió i l’ocupació de l’Iraq.

Considerar la creació d’una força internacional provisional de pau, que sigui veritablement multilateral i que no estigui integrada per cap dels països que han participat en l’ocupació.

Per avançar en aquest procés de pau estem creant un moviment massiu de dones que inclou a diverses generacions, ètnies, religions, fronteres i tendències polítiques.

Juntes pressionarem els nostres governs, les NN UU, la Lliga Àrab, els Premis Nobel de la Pau, els líders religiosos i altres personalitats de la comunitat internacional, perquè intervinguin per ajudar a negociar una solució política.

I en aquesta època de fonamentalismes divisionistes, cridem a tots els i les líders del món a unir-se amb nosaltres perquè avancin els valors fonamentals de l’amor a la família humana i a la protecció del nostre preciós planeta.

El nom CODEPINK tal com expliquen elles juga amb colors codificats de la seguretat de l’administració Bush: alerta groga, taronja, vermella- que assenyala les amenaces terroristes. Mentre que les alertes de color codificades estan basades en la por i són emprades per justificar la violència, l’alerta CODEPINK està basada en la compassió i és una crida activa per a les dones i homes a fer la pau. La podeu trobar als voltants de les arengues presidencials i als salons del Congrés, als barris de Bagdad i als carrers de Manhatan a les vigílies, protestes, mobilitzacions i demandes a tot el món pel fi a la guerra.

Log in with your credentials

Forgot your details?