Presentació

La Mostra d’Art de Dones FEM ART, és un espai d’interrelació d’artistes des d’on reivindicar el valor transformador del treball entre dones. I això, a més a més, ho hem fet sempre des de la perspectiva d’art compromès amb el canvi i la crítica social.

FEM ART és la Mostra d’art de dones organitzada des de Ca la Dona en un intent d’oferir un espai de promoció d’art de dones entre dones. A FEM ART tenen cabuda les diferents expressions artístiques. Pintura, fotografia, escultura, vídeo, instal.lació, gravat. Però la Mostra va més enllà i també és un espai de participació, debat i reflexió teórica sobre l’art des del feminisme.

La Mostra ha estat vertebrada per dos espais. D’una banda, l’espai pròpiament Fem art en el que s’exposaven les obres de les artistes que havien estat seleccionades a partir d’una convocatòria pública. En aquestes convocatòries cada any s’han presentat al voltant d’un centenar de propostes procedents d’arreu del món, fonamentalment de l’Estat Espanyol i de Llatinoamèrica. Un comité format per professionals representatives de diferents matèries i espais seleccionaven a les dones que formarien part del Femart.

Paral·lelament i amb l’objectiu d’implicar al màxim d’agents del circuit artístic (galeries, escoles, centres d’art, artistes, crítiques d’art,etc) i des d’una curadoria dirigida directament des de l’organització (i entesa com a forma de construcció), triàvem artistes professionals, posant-les en relació amb galeries i espais expositius amb voluntat de participació en aquesta trobada de dones artistes i així fer visible el treball d’aquestes artistes.

La reflexió i el debat també han ocupat una bona part dins de la Mostra, amb la realització de tallers, conferències, taules rodones, passes de videos específics, films de realitzadores, etc…

Insistim en el desig de valorar temàtiques diverses de l’art. A més, fem visibles noves temàtiques i intensifiquem la possibilitat de que l’art incideixi en la vida social i la vida quotidiana .

El nostre repte és continuar donant vida a aquest marc de participació, d’intercanvi d’experiències i coneixements, de creació i de reflexió. Fer crèixer aquesta xarxa de dones artistes que es troben amb aquesta proposta des del feminisme. Fer fort aquest espai de relació. Volem acabar confluint amb altres nuclis de treball de dones artistes, crítiques i historiadores de l’art per tal de poder incidir en els discursos hegemònics en el món de l’art. Un món que, com ja hem dit abans, abasta tant les institucions culturals, com els circuits d’art jove, els centres d’educació en art o l’acadèmia.

Blog Femart

Log in with your credentials

Forgot your details?