Agenda virtual de Ca la dona

Enllaç al CALENDARI VIRTUAL

Enllaç a les INSCRIPCIONS D’ESDEVENIMENTS DIGITALS
Només per a sòcies o grups de Ca la Dona

Com ens acompanyem davant de la violència masclista.
Taller per videoconferència

Taller per videoconferència en el que abordarem com fer teixit i donar-nos suport unes a les altres quan vivim situacions de violència masclista.

Explorarem formules de suport mutu autònomes i autogestionades, així com coneixerem les diferents alternatives i serveis que s’ofereixen institucionalment.

Utilitzarem la plataforma ZOOM. Inscripcions a novembrefeminista@gmail.com

Iniciativa del Centre de Documentació per a compartir els dies de quarantena

Companyes confinades i estimades,

El fet d’estar confinades en contra de la nostra voluntat (tot i que assumim amb responsabilitat que és això el que hem de fer) i el que estem vivint aquests darrers dies, ens porta a rememorar la quantitat de dones que al llarg dels temps hauran experimentat sensacions, sentiments, angoixes, preocupacions i pors, amb algun punt de similitud amb les que potser tot just ara comencem a sentir nosaltres.

L’objectiu d’aquestes línies no és fer comparacions sinó buscar línies genealògiques que ens serveixen de referents, de models on agafar-nos, de miralls on reflectir-nos i sobretot és l’excusa perfecta per fer memòria, recordar i reconèixer la fortalesa i valentia de totes aquelles dones que han viscut algun tipus de confinament físic, mental, espiritual, vivencial, en definitiva.

Les companyes del Centre de documentació ens hem movilitzat i poc a poc volem anar intercanviant reflexions, escrivint articles, ressenyes, critiques… Podeu consultar la secció “Sabies que…” de la nostre Web per veure el que anirem afegint a poc a poc.

Ens agradaria, doncs, convidar-vos a participar en aquesta iniciativa per tal que es convertís en un teixit de fils compartits on cadascuna pugui explicar com ho està vivint i des de quins referents se situa. Som tant diverses i la mateixa experiència la podem està vivint des de perspectives i situacions tant diferents que mostrar aquestes diferents experiències de ben segur ens ajudarà a totes i ens enriquirà. Tant de bo aconseguim obrir una finestra que enforteixi les nostres relacions polítiques i sigui un estímul per mantenir-nos actives llegint, escrivint i compartint. Ho podem fer de forma anònima, personal o amb un nom de ploma. Ho podem fer llarg o curt, en forma de relat o de ressenya, amb visió històrica o actual, per reivindicar o per denunciar. Ho podem fer de cara enfora o de cara endins… Realment com cadascuna se senti millor!

Estem a les xarxes! Si us ve de gust compartir alguna cosa, feu-nos-ho arribar al nostre twitter @CDoc_caladona o per mail centredocumentacio@caladona.org. Estarem encantades de llegir-vos!

TALLERS D’AUTODEFENSA

Inicialment, els tallers començaran el dia 15/04/2020

AUTODEFENSA FEMINISTA

L’autodefensa feminista és un espai per facilitar l’apoderament de les dones, trencant estereotips sobre la nostra debilitat i vulnerabilitat. Es tracta d’una autodefensa intel·ligent, implicant el desenvolupament d’una forma estratègica d’usar el nostre cos i de percebre l’espai, on s’adquireixen eines per respondre a agressions físiques, verbals i / o psíquiques presents o potencials en la nostra quotidianitat.

La idea és que les participants aprenguin a defensar-des del potencial natural de cadascuna. Per això, treballarem també creant simulacres controlats d’agressions físiques i verbals, posant així en pràctica les seves habilitats innates i apreses de manera resolutiva.

AUTODEFENSA NIVELL II
En el Nivell II, perfeccionarem les tècniques del nivell 1, mirarem les situacions amb més d’un agressor, i aprendrem a caure. La metodologia és la mateixa, amb menys teoria i més pràctica.

TAITXÍ MARCIAL
El TaTxÍ és una art marcial. un estil de Kung Fu, en el qual gran part de la seva pràctica involucra realitzar moviments lents per a així desenvolupar forces subtils, més enllà que la potència i la velocitat.

Aquest taller està enfocat a dones que tinguin l’interès a ingressar en un aprenentatge més profund d’arts marcials, però fora de l’ambient i estructura masclista habitual de les escoles tradicionals.

ARTS MARCIALS
L’empoderament i l’harmonia són els valors més importants que ens brinden les arts marcials avui dia. Les arts marcials ens ofereixen la possibilitat d’entrenar el cos i la ment perquè siguin forts, flexibles, i conscients, i per a practicar relacionar-se físicament amb altres a partir de la confiança, la relaxació i el respecte, sense perdre l’estabilitat, la potència i la capacitat de resposta. En aquesta activitat volem crear una base marcial, un entrenament físic, però sense perdre el vessant artístic de les arts marcials, que representa aplicar la creativitat, la sensibilitat i la gestió de la pròpia energia vital.

Per això treballarem tècniques d’Aikido, Tai Txi i Autodefensa com una via de creixement personal i relació amb altres i amb la naturalesa en un ambient de sororitat i no competència. Cada sessió tindrà una part d’escalfament, una activitat física més intensa per a desenvolupar el treball corporal i un tancament de relaxació o treball més suau, seguint un ritme relacionat també amb el cicle de les estacions.

KICK BOXING
El kick boxing és un esport de contacte complert i molt efectiu que inclou utilització tant de braços com de cames, i és enfocat al combat. Es fan servir guants de boxa i protectors tibials.

Originalment es va crear al Japó a partir de la fusió de tècniques del karate Kyokushinkai i del Muay Thai (boxa tailandesa) i, amb el temps, es van anar definint unes regles pròpies.

En el context actual, la proposta neix de la voluntat de portar les arts marcials a un terreny de cos a cos (amb proteccions) i de fer l’autodefensa més realista. Volem oferir Kick Boxing en un espai feminista perquè moltes dones han expressat la necessitat de fer un esport de contacte no mixte, fora dels espais clàssics de gimnàs, on predominen els valors i rols de la masculinitat hegemònica , com la competitivitat o el rebuig als cossos no normatius.

El fet que la instructora sigui una dona feminista farà del taller una experiència enriquidora i empoderadora on cada una pugui aprendre i avançar al seu ritme i anar perdent la por al contacte, lliures de judicis i/o pressions.

Log in with your credentials

Forgot your details?