Projecte Imperdibles

imperdibleswebImperdibles en la literatura. QUINS SÓN ELS TEUS LLIBRES PREFERITS? atenció: SOPAR 20/4 SUSPÉS!

Aquest any per Santa Jordina i les dragues la volem fer grossa i comencem a preparar-la l’1 de març, amb motiu de la diada del  8 de març, dia internacional de les dones: Visibilitzar 100 llibres imperdibles d’autores imperdibles!

Objectius: Fer la llista d’imperdibles (autores i llibres). Reivindicar la presència d’autores i les seves obres en els “cànons oficials”. Recuperar i visibilitzar les aportacions de les autores al llarg de la història, en literatura i la teoria feminista.

Fases: (a mesura que anem desemvolupant el projecte podem tenir més idees, repensar…per exemple: idea inicial era fer un rànking…però hem vist que l’ordre en un rànking no ens aporta gran cosa, és més important fer entre totes el nostre “cànon”)

Vam començar 1/03/2013 i el dijous 4 d’abril tenim 240 noms d’autores imperdibles! Quines són les més preferides entre aquestes 240? Tenim coincidències? Cadascuna té la seva llista d’imperdibles particular?

15/4/2013. Tancarem aportacions i valoracions. La llista final a presentar el23/4 a la paradeta de ca la dona

/ 20/4/2013, sopar temàtic. 20/4/2013. Sopar temàtic Santa Jordina i les dragues (sopar compartit…cadascuna porta alguna cosa per fer un sopar col·lectiu). Amb el sorteig de la cistella literària (que inclou val de llibres per compar a Pròleg). Apuntar-se al sopar fins 18/4 per facilitar-nos tenir begudes…SOPAR SUSPÉS!

Vols participar en el projecte???

Fes aportacions a la llista: Vine a les trobades imperdibles. Utilitza l’apartat comentaris de la web (localitza més avall:Digues la teva) per deixar les teves aportacions.  Si prefereixes mitjans no electrònics…passa per Ca la Dona, demana pel plafó de les imperdibles i anota les teves aportacions.

Col·labora en la creació dels continguts del projecte a la web: llista d’autores, links a les seves webs o referències viquipèdies, enllaçar llibres imperdibles disponibles a internet, els cànons, directoris d’escriptores a internet…

Cistella literària: Tens a casa (i el pots regalar) algun llibre imperdible per fer entre totes la cistella literària?

i qualsevol altre idea que vulguis proposar pel projecte imperdibles!

Materials:

el cànon, història per conèixer: http://www.caladona.org/projecte-imperdibles/el-canon/

la cistella d’imperdibles. el  23 20 d’abril 2013 sortejarem la cistella literària d’imperdibles, A LA PARADETA DE LLIBRES SEGONA MÀ DE CA LA DONA. Cistella possible gràcies als regals d’imperdibles que fem totes nosaltres. A veure quins imperdibles tenim a la cistella!. LListat de les activistes donants que la facin realitat.

—-

grup projecte imperdibles – caladona1(arroba)gmail.com

ca la dona – c/ripoll 25, barcelona 08002, catalunya

Log in with your credentials

Forgot your details?