núm.74 – 02 II Editorial l Consell de redacció

EDITORIAL | CONSELL DE REDACCIÓ 02 ||

El contingut d’aquesta revista és miscel·lani, que vol dir que es compon d’elements diversos, que és una mescla de coses vàries, i efectivament és així, conté uns articles que són una mostra de la pluralitat i de la diversitat feministes. Però això no vol dir que aquests articles no estiguin relacionats, perquè, des del feminisme, sabem molt bé que el saber i el fer de les dones és holístic, interdisciplinari, transversal i ara fins i tot podríem dir-ne interseccional o sigui que, tranquil·les, perquè una vegada més teniu entre mans, o millor dit, davant dels ulls, una revista feminista, la de Ca la dona, amb uns textos que poden molt bé dialogar entre ells. En redactar aquest editorial encara no sabem quin serà l’ordre dels textos a la revista o sigui que els presentem tal qual sense cap tipus de prioritat.

Un tema que sembla que les feministes no ens cansem mai de plantejar i replantejar és el de les dones i el poder i, en aquest sentit, hem de tenir en compte que l’apoderament d’unes quantes dones podria suposar un risc de jerarquització dins d’un moviment format de xarxes vives de col·laboració i de competències adquirides a través d’aquests vincles. És molt interessant tenir una petita crònica del moviment del 15M i de quina manera la crisi i l’acampada a la plaça de Catalunya va propiciar una trobada dels diferents corrents i edats del feminisme barceloní amb els seus debats intensos i comunicats reivindicatius a les assemblees fins constituir una entusiàstica comissió de feministes indignades. El nostre reconeixement a les feministes d’arreu del món, en aquest cas, pren la forma de l’entrevista, o millor dit, de la conversa amb la feminista mexicana, Marcela Lagarde, que va compartir amb les companyes de Ca la dona les seves reflexions personals sobre el seu país i sobre les fites assolides o no de l’agenda feminista a Mèxic. I en paral·lel ampliem amb el discurs del Fons de Dona de la Mediterrània.

L’altre document és cronològicament el més proper en el temps perquè tracta d’explicar una especial vivència de l’Escola Feminista d’Estiu 2011 (EFE 11) dedicada a les Heteronormativitats. Una vegada més, l’EFE ha estat una trobada per posar en comú la voluntat d’enriquir-nos mútuament amb les diferències des d’on parteixen les nostres experiències vitals i les nostres reflexions polítiques. Aquest plantejament d’Escola té una valoració controvertida però positiva. I per últim, valorem l’aplicació de la Lei de l’avortament a Catalunya.

Desitgem, com sempre, que la lectura de la revista us resulti interessant i suggerent…I no volem perdre l’oportunitat de recordar-vos que Ca la dona continua fent realitat el somni que s’ha de concretar en el nou espai de Ripoll 25 i que, mentrestant, necessitem tot el vostre suport i tota la vostra companyia. Gràcies.

femindigAVORTAMENT4w

IMATGE: BLOC FEMINISTES INDIGNADES

Caladona Publicació Feminista NÚMERO 74 | OCTUBRE 2011 MISCEL·LÀNIA

Llicència de Creative Commons

Publicació Feminista Ca la Dona. Aquesta obra està sota una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons (BY-NC-ND): No es permet un ús comercial de l’obra original ni la generació d’obres derivades.

Log in with your credentials

Forgot your details?