Les Polítiques d’Igualtat com a Estructures d’Estat, per Tània Verge i Mestre

img_20160308_052244Benvolgudes. Les companyes de Feministes per la Independència (FxI) compartim amb totes les caladones el següent document….

Aquest 8 de març Tània Verge i Mestre, activista de Ca la Dona i FxI, ha estat la ponent de l’acte institucional de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. Davant les màximes representants del Govern i del Parlament de Catalunya ha presentat i defensat Les Polítiques d’Igualtat com a Estructures d’Estat. Per a totes, les que vam ser-hi i vam tenir la sort d’escoltar-la en directe, com per les que no vam poder anar dimarts al Palau de la Generalitat de Catalunya, recuperem el vídeo de l’acte i el text amb la seva intervenció.

Vídeo a 11´40s Ariadna Oltra presenta Tània Verge i Mestre i la seva intervenció: Les Polítiques d’Igualtat com a Estructures d’Estat (a 12´50s): http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/multimedia/detall.do?idioma=0&idMedia=4402b87b6e248a4ef0cc&isPlayListHome=true

El vídeo sencer inclou les intervencions d’Ariadna Oltra presentant l’acte, la presidenta de l’ICD Teresa Maria Pitarch i Albós i, el President de la Generalitat Carles Puigdemont i Casamajó.

El Text!:

ACTE INSTITUCIONAL DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

8 de març de 2016, Saló Sant Jordi, Palau de la Generalitat

Les polítiques d’igualtat com a estructura d’Estat

Tània Verge Mestre

El 8 de març és el dia en què commemorem anualment la lluita de les dones, i en especial del moviment feminista, per aconseguir el reconeixement de les dones com a subjectes de ple dret i la transformació radical de la societat. Tal com ha assenyalat la Presidenta de l’Institut Català de les Dones, el 8 de març d’enguany s’emmarca en un context on el debat sobre les estructures d’Estat ocupa un lloc central a l’agenda política. La meva intervenció posarà èmfasi en què la igualtat de dones i homes hauria de ser un eix vertebrador de l’Estat i, de manera específica, en com les polítiques d’igualtat haurien de ser considerades una de les estructures d’Estat més bàsiques. Abans de desenvolupar aquests arguments, exposaré breument quin són els fonaments constitutius de l’Estat, de l’Estat com a concepte…..

LLEGIR TOT EL TEXT – PDF

També el trobareu a l’apartat DOCUMENTS

i a FxI trobareu fotos

Log in with your credentials

Forgot your details?