Aquesta tarda, les feministes que hem participat en el taller d’alternatives feministes hem reflexionat i redactat el següent manifest: (demà ens tornem a trobar, a les 18h, i podem fer lectura final) Expressem el nostre suport a les companyes feministes de Madrid, davant l’agressió que van patir ahir el vespre. I fa uns minut, les companyes que s’han quedat a l’assemblea, l’han llegit. Dones, ho hem fet molt bé!
Feministes indignades a Pl.Catalunya (acampadabcn), 20 de maig de 2011 – revolució feminista, pdf ca – revolución feminista, es – Feminist Revolution
Per seguir les infos feministes indignades, dates i localtzar punt trobada…
LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ
Estem a la plaça perquè:
-volem una societat en la que el centre siguin les persones i no els mercats. Per això reivindiquem: serveis públics gratuits i vitals com l’educació, la salut, l’atenció i cura a la infància i a les persones amb necessitats especials d’atenció enfront de les retallades socials i la reforma laboral i la reforma de les pensions.
-volem el compromís de totes i tots per a la construcció d’una societat on no tinguin cabuda les violències masclistes en totes les seves expressions: económica, estética, laboral, física, psicológica, sexual, institucional, religiosa, en forma de trata amb fins d’explotacio laboral i sexual…
-volem decidir lliurement sobre el nostre cos, gaudir i relacionar-nos amb ell i amb qui ens doni la gana.
-volem avortament lliure i gratuit i educació afectiva i sexual.
-volem una societat diversa on es respectin les multiples formes de viure el sexe i la sexualitat (lesbianes, gais, intersexuals, bisexuals, transexuals, transgèneres…) i es reconegui el dret a la sexualitat a totes les etapes de la vida.Exigim la despatologització de les identitats trans.
-Exigim que l’estat i l’esglèsia deixin d’interferir les nostres vides.
-és imprescindible incorporar un enfoc feminista en la transformació del model econòmic i social al servei de les persones i el planeta; en els serveis públics, en la creació d’un altre model de ciutat i gestió del territori i, en les polítiques ambientals i agroalimentàries.
-és imprescindible que les dones siguin protagonistes en els processos de transformació social, política i económica i en les decisions que es prenguin per aquesta fi. I també en el disseny, execució i avaluació de les polítiques resultants.
-per a fer un canvi real a la societat cal prendre les decissions per consens i que les dones participin de forma decisiva.
-els temes que afecten les dones afecten tota la societat i volem que estiguin al cor de l’agenda política, económica i social.
– exigim que les treballadores domèstiques i empleades de la llar estiguem incloses en el règim general de la seguretat social i tinguin dret a negociació col·lectiva.
Exigim que es contabilitzi el treball domèstic com a part de la riquesa dels països.
-Exigim el reconeixement de les tasques de cura de les persones, les llars, la vida i la seva socialització completa: també, el dret a decidir lliurement si volem o no cuidar, el dret a ser cuidades i cuidats en condicions i el dret a l’autocura. En resum, el dret a la cuidadania.
– Exigim el repartiment dels treballs i la riquesa. Treballar menys per a treballar tothom. Condicions laborals I professionals dignes. Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu, igual remuneració i reconeixement per les feines entre dones i homes. I que la riquesa estigui al servei de les classes populars.
-Exigim el reconeixement dels drets de les treballadores sexuals.
-Exigim que es reconegui la ciutadania de les persones sense condicions legals ni normative, l’eliminació de la llei d’estrangeria i dels Centres d’Internament d’Estrangers.
-Exigim l’ús d’un llenguatge que anomeni a totes les persones i estigui lliure d’homofòbia, masclisme, classisme i racisme.
-Reivindiquem que es valori i reconegui els sabers i coneixements de les dones i la seva funció primordial com a transmissores de cultura.
-Volem una escola coeducativa.
-Volem una societat on tinguin cabuda tot tipus de famílies i grups de convivencia.
-Rebutgem la heteronormativitat i feminitat obligatòria.
-Estem contra les guerres, rebutgem l’ús del cos de les dones com a arma de guerra i no creiem que cap intervenció militar garanteixi la pau. No a la militarització de les societats, a la producción i al comerç d’armes. Convidem a fer objecció fiscal.
– Reivindiquem la solidaritat transnacional feminista com a eina per a canviar el món a totes les places hi ha dones feministes indignades, ens sumem a les seves reivindicacions i els donem tot el nostre suport.
SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ!
LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!