TALLERS AUTODEFENSA FEMINISTA

AUTODEFENSA FEMINISTA

L’Autodefensa Feminista és un espai per facilitar l’apoderament de les dones, trencant estereotips sobre la nostra debilitat i vulnerabilitat. Es tracta d’una autodefensa intel·ligent, implicant el desenvolupament d’una forma estratègica d’usar el nostre cos i de percebre l’espai, on s’adquireixen eines per respondre a agressions físiques, verbals i / o psíquiques presents o potencials en la nostra quotidianitat.

La idea és que les participants aprenguin a defensar-des del potencial natural de cadascuna. Per això, treballarem també creant simulacres controlats d’agressions físiques i verbals, posant així en pràctica les seves habilitats innates i apreses de manera resolutiva. Es plantegen situacions de peu i a terra.

Parts del cos que treballem: tot el cos

Beneficis: És l’activitat que més s’apropa a les situacions socials reals en la que es dona la violència física, i aporta eines no només físiques, sinó també per valorar les situacions, gestionar les emocions i comunicar-se davant de la violència verbal i física.

Observacions: Es pot fer aquest curs amb qualsevol condició física, però no és recomanable durant l’embaràs. Aquesta pràctica es pot adaptar a persones amb diversitat funcional.

BOXA

El taller de boxa se centra en el Fitboxing, un entrenament dinàmic, eficient i recreatiu amb perspectiva feminista, que té com a objectiu tant el desenvolupament esportiu com l’apoderament i reconeixement de les nostres potències corporals.

A partir de les tècniques de la boxa, realitzarem un condicionament integral, amb exercicis individuals i dinàmiques grupals que ens permetran millorar la mobilitat, coordinació i resistència, a més d’una eficient despesa energètica en cada sessió.

Parts del cos que treballem: Espatlles, braços, abdominals, cames, talons.

Beneficis: Millora la mobilitat, coordinació i resistència.

Observacions: Pràctica d’alta intensitat i gran despesa energètica. No recomanable en cas de fatiga crònica o malalties respiratòries o cardiovasculars.

MUAY THAI (BOXA THAILANDESA)

El Muay Thai (o Boxa Tailandesa) és un esport de contacte que sorgeix del Muay Boran (art marcial ancestral utilitzat als conflictes bèl·lics a Tailàndia). És un esport de combat que es practica a peu dret i fa servir combinacions de punys, patades, genolls i colzes.

En aquest taller aprendrem tècniques de combat treballant, per una banda, aspectes com la potència, l’equilibri, la força i la coordinació, i, per l’altra banda, aspectes més emocionals com l’empoderament, la consciència corporal i la gestió de la por, sempre des d’una perspectiva feminista i de respecte.

Parts del cos que treballem: Tot el cos.

Beneficis: És un esport que pot servir com a eina de defensa en situacions socials de violència. Apart d’això, el Muay Thai ajuda a millorar el rendiment fisic, la coordinació i la resistencia de la persona, mitjançant valors com el respecte i la humiltat entre companyes.

Observacions: És important tenir en compte que rebrem cops a diverses parts del cos i també hi ha caigudes.

AIKIDO

Per a molta gent, l´Aikido és un conjunt de tècniques marcials. El seu fundador, de totes maneres, mai no ho va considerar només un art marcial. De fet, Morehei Ueshiba, el fundador de l´aikido, s’interessava profundament per la pau.

Aikido significa “Via d’unió amb el ki de l’univers”, entès com un camí per desenvolupar un esperit de protecció del nostre entorn, buscant l’harmonia pròpia, la de la societat i la de l´univers. Totes les tècniques de l’Aikido es basen en la comprensió dels moviments naturals del cos i de la ment, en comprendre el que ja fem, i en aprendre a enfrontar-nos a qualsevol situació amb una actitud de confiança, relaxació i respecte, sense perdre l’estabilitat, la potència, i la capacitat de resposta.

Contemplarem situacions amb més d’un agressor, i també es treballa amb ganivets i espases de fusta i amb un pal llarg que es diu un jo.

Parts del cos que treballem: Braços i cames, tenint en compte que es treballa amb preses i cops amb els braços, sense gaires cops de peu. Hi ha caigudes endavant i endarrera.

Beneficis: És una art marcial pacífic, que desenvolupa la unificació de la ment i el cos i la capacitat de gestionar les situacions conflictives amb calma. Augmenta la consciència corporal i la coordinació.

Observacions: Hi ha caigudes endavant i endarrera. Pot ser problemàtic si tens dificultats per aixecar-te, si has tingut per exemple malestar o lessions als genolls.

Inscripcions-tallers-autodefensa-feminista

AUTODEFENSA FEMINISTA NIVELL I (TARDA)
Amb Karin Konkle

PLACES EXHAURIDES!

Dilluns, de 19 h a 21 h

Del 18 de setembre al 27 de novembre de 2023

(10 sessions)

BOXA
Amb Francisca Wienecke

PLACES EXHAURIDES!

Dimarts, de 19h15 a 20h30

Del 19 de setembre al 28 de novembre de 2023

(11 sessions)

MUAY THAI (BOXA TAILANDESA)
Amb Nora Garmendia

Dimecres, de 19h30 a 21 h

Del 27 de setembre al 13 de desembre de 2023*
*ATENCIÓ: hem hagut d’endarrerir l’inici d’aquest taller una setmana, però es mantenen el nombre de sessions.

(10 sessions)

Preu: 82,50 €

AUTODEFENSA FEMINISTA NIVELL I (MATÍ)
Amb Clarissa Fontana

TALLER ANUL·LAT!

Dijous, d’11 h a 13 h

Del 21 de setembre al 30 de novembre de 2023

(10 sessions)

AIKIDO
Amb Karin Konkle

Dijous, de 19h30 a 21 h

Del 21 de setembre al 13 de desembre de 2023

(11 sessions)

Preu: 90,75 €

El preu de tots els tallers equival a 5,50 € l’hora

Log in with your credentials

Forgot your details?