TALLERS AUTODEFENSA FEMINISTA

AUTODEFENSA FEMINISTA

L’autodefensa feminista és un espai per facilitar l’apoderament de les dones, trencant estereotips sobre la nostra debilitat i vulnerabilitat. Es tracta d’una autodefensa intel·ligent, implicant el desenvolupament d’una forma estratègica d’usar el nostre cos i de percebre l’espai, on s’adquireixen eines per respondre a agressions físiques, verbals i / o psíquiques presents o potencials en la nostra quotidianitat.

La idea és que les participants aprenguin a defensar-des del potencial natural de cadascuna. Per això, treballarem també creant simulacres controlats d’agressions físiques i verbals, posant així en pràctica les seves habilitats innates i apreses de manera resolutiva.

AUTODEFENSA FEMINISTA EMOCIONAL RESTAURATIVA

L’autodefensa feminista implica una visió de la violència de gènere que identifica com els papers que se’ns assigna dins del sistema patriarcal segons el nostre gènere, orientació sexual, etnicitat, classe social i capacitat física afecta a les nostres capacitats de defensar-nos i de dir “sí” quan volem dir “sí” i “no” quan volem dir “no”. També implica un compromís amb la justícia social i la sororitat. Entenem que el personal és polític i que les nostres respostes dins de les situacions del nostre dia a dia, amb els nostres privilegis i les nostres lluites, no són només individuals, sinó que també són col·lectives. L’autodefensa feminista busca donar recursos físics i emocionals per a afrontar aquestes situacions diàries de violència masclista. En aquest taller, abordem concretament el procès de recuperació, de restauració dels nostres drets essencials, per a reafirmar les nostres bases per a defensar-nos dins del sistema patriarcal en què vivim. No és que ens recuperem un cop i ja està, però proposo exercicis i reflexions concrets, un procès per a ajudar-nos a fer manteniment del nostre esperit de lluita i superació davant de la violència masclista. No treballarem només amb la reflexió sobre les nostres experiències traumàtiques en paraules, sinó que ens centrarem en el cos i les sensacions físiques relacionades amb aquestes experiències.

És un procès de 10 setmanes, cada setmana tractarem un tema, amb exercicis físics i exercicis de reflexió per fer cadascuna, compartint en la mesura que cadascuna vulgui. Farem una sessió d’una hora i mitja de videoconferència o presencial per fer exercicis juntes i comentar sobre els exercicis que s’ha proposat per a la setmana.

Temes:

  1. El descans
  2. Alternar entre activitat i descans
  3. Els “gatillos”, les situacions traumàtiques del passat que ens segueixen afectant en la vida quotidiana. Els hàbits i automatismes
  4. Poder dir que no, l’autonomia versus la dependència
  5. Poder dir que si, el poder de la identitat
  6. La sinceritat, el poder de dir la veritat pròpia i l’expressió en si
  7. La percepció: la identificació de la veritat, la identificació de la injustícia i/o l’abús.
  8. La connexió amb una mateixa, amb la natura, l’autoestima
  9. La sororitat i el suport de les altres i en les altres
  10. La integració

TXI KUNG

A través del Txi Kung volem desenvolupar la capacitat d’escoltar i conduir l’energia, descobrint com els aspectes interns realitzen el moviment del cos.

Txi Kung significa el treball de l’energia, és una gimnàstica suau que funciona com un mètode d’autoconeixement psicològic, emocional i físic. Escoltar-se a una mateixa és conèixer-se millor, això realça l’autoestima i porta a una major comprensió del nostre entorn per a una vida amb millor equilibri i en harmonia.

AIKIDO

Per a molta gent, l´Aikido és un conjunt de tècniques marcials.  El seu fundador, de totes maneres, mai no ho va considerar només un art marcial.  De fet, Morehei Ueshiba, el fundador de l´aikido, era un home de molta devoció religiosa, que s’interessava profundament per la pau.

 

El Shin Shin Toitsu Aikido—el KI AIKIDO—Aikido amb la unificació de la ment i el cos, s’esforça per seguir desenvolupant aquesta línea de treball.  AIKIDO significa “Via d’unió amb el ki de l’univers”, entès com un camí per desenvolupar un esperit de protecció del nostre entorn, buscant l’harmonia pròpia, la de la societat i la de l´univers.

 

Totes les tècniques de Ki Aikido es basen en la comprensió dels moviments naturals del cos i de la ment, en comprendre el que ja fem, i en aprendre a enfrontar-nos a qualsevol situació amb una actitud de confiança, relaxació i respecte, sense perdre l’estabilitat, la potència, i la capacitat de resposta.

KICK BOXING

El kick boxing és un esport de contacte complert i molt efectiu que inclou utilització tant de braços com de cames, i és enfocat al combat. Es fan servir guants de boxa i protectors tibials.

Originalment es va crear al Japó a partir de la fusió de tècniques del karate Kyokushinkai i del Muay Thai (boxa tailandesa) i, amb el temps, es van anar definint unes regles pròpies.

En el context actual, la proposta neix de la voluntat de portar les arts marcials a un terreny de cos a cos (amb proteccions) i de fer l’autodefensa més realista. Volem oferir Kick Boxing en un espai feminista perquè moltes dones han expressat la necessitat de fer un esport de contacte no mixte, fora dels espais clàssics de gimnàs, on predominen els valors i rols de la masculinitat hegemònica , com la competitivitat o el rebuig als cossos no normatius.

El fet que la instructora sigui una dona feminista farà del taller una experiència enriquidora i empoderadora on cada una pugui aprendre i avançar al seu ritme i anar perdent la por al contacte, lliures de judicis i/o pressions.

MMA

Les (arts marcials mixtes) MMA, és l’esport més pur i ancestral que existeix, és una modalitat que troba el seu origen en disciplines clàssiques com la Lluita Lliure, Lluita Grecoromana, Karate, Muay thai, Kick-boxing, Boxa, Judo i Jiu jitsu Brasileny.

Tot va començar amb el (Ultimate Fighting Championship) UFC. El primer esdeveniment de UFC es va dur a terme el novembre de 1993 a Denver, Colorado.El propòsit de l’esdeveniment va ser identificar l’art marcial més efectiu en una baralla real entre competidors de diferents disciplines de combat, incloent-hi la Boxa, Jiu-jitsu Brasileny, Sambo, Lluita, Muay thai, Taekwondo, Karate, Judo i altres estils.

En competicions posteriors, els combatents van començar a adoptar les tècniques més eficaces provinents de diferents disciplines, la qual cosa indirectament va ajudar a crear un estil completament separat de la lluita conegut actualment com a Arts Marcials Mixtes (o MMA per les seves sigles en anglès, «Mixed Martial Arts»

TXI KUNG VIRTUAL amb Clarissa Fontana

Dilluns de 9 h a 10 h

Del 19 de setembre al 19 de desembre. 11 sessions

Import: 55€

AUTODEFENSA FEMINISTA Nivell I per a joves de 13 a 17 anys, amb Clarissa Fontana

Dilluns de 17 h a 19 h

Del 19 de setembre al 12 de desembre. 10 sessions

Import: 100€

AUTODEFENSA FEMINISTA Nivell I a partir de 18 anys, amb Clarissa Fontana

Dilluns de 19h a 21h

Del 19 de setembre al 12 de desembre. 10 sessions

Import: 100€

AUTODEFENSA FEMINISTA Nivell II amb Karin Konkle

Dissabte de 10 h a 13 h 

Del 8 al 29 d’octubre. 4 sessions

Import: 60€

AIKIDO amb Karin Konkle

Dijous de 19.30 h a 21 h 

Del 22 de setembre al 22 de desembre. 12 sessions

Import: 90€

____________

Els preus de tots els tallers equivalen a 5 €/hora

KICK BOXING Nivell I amb Mariona Om

Dimarts de 18 h a 19.30 h

Del 20 de setembre al 20 de desembre. 11 sessions

Import: 82’50€

KICK BOXING Nivell II amb Mariona Om

Dimarts de 19.30 h a 21 h

Del 20 de setembre al 20 de desembre. 11 sessions

Import: 82’50€

KICK BOXING Nivell II amb Mariona Om

Dijous de 11.30 h a 13 h

Del 22 de setembre al 22 de desembre. 12 sessions

Import: 90€

MMA amb Mariona Om

Dijous de 10 h a 11.30 h

Del 22 de setembre al 22 de desembre. 12 sessions

Import: 90€

MMA amb Mariona Om

Dijous de 17 h a 18.30 h

Del 22 de setembre al 22 de desembre. 12 sessions

Import: 90€

Log in with your credentials

Forgot your details?