INTENSIUS JULIOL 2021

TXI KUNG VIRTUAL amb Clarissa Fontana

Divendres de 9h a 10h

Dies: 2, 9, 16 i 23 de juliol

Import: 20€

 

TAI TXI amb Clarissa Fontana

Dimecres de 9h a 10h

Dies: 7, 14, 21 i 29 de juliol

Import: 20€

 

 AUTODEFENSA FEMINISTA  amb Clarissa Fontana

Dimarts i dijous de 19h a 21h

Dies: 1, 6, 8, 13, 15, 22, 27, 29 de juliol

Import: 80€

KICK BOXING INICIAL amb Mariona Om

Dilluns i dimecres de 18h a 19.30h

Dies: 5, 7 12 i 14 de juliol

Import: 30€

 

KICK BOXING CONTINUÏTAT amb Mariona Om

Dilluns i dimecres de 19.30h a 21h

Dies: 5, 7 12 i 14 de juliol

Import: 30€

NOU AUTODEFENSA FEMINISTA PER ADOLESCENTS

De dilluns a dijous d’11h a 13h

Dies: Del 5 al 15 de juliol.

Import: Gratuït!

AUTODEFENSA FEMINISTA EMOCIONAL RESTAURATIVA

L’autodefensa feminista implica una visió de la violència de gènere que identifica com els papers que se’ns assigna dins del sistema patriarcal segons el nostre gènere, orientació sexual, etnicitat, classe social i capacitat física afecta a les nostres capacitats de defensar-nos i de dir “sí” quan volem dir “sí” i “no” quan volem dir “no”. També implica un compromís amb la justícia social i la sororitat. Entenem que el personal és polític i que les nostres respostes dins de les situacions del nostre dia a dia, amb els nostres privilegis i les nostres lluites, no són només individuals, sinó que també són col·lectives. L’autodefensa feminista busca donar recursos físics i emocionals per a afrontar aquestes situacions diàries de violència masclista. En aquest taller, abordem concretament el procès de recuperació, de restauració dels nostres drets essencials, per a reafirmar les nostres bases per a defensar-nos dins del sistema patriarcal en què vivim. No és que ens recuperem un cop i ja està, però proposo exercicis i reflexions concrets, un procès per a ajudar-nos a fer manteniment del nostre esperit de lluita i superació davant de la violència masclista. No treballarem només amb la reflexió sobre les nostres experiències traumàtiques en paraules, sinó que ens centrarem en el cos i les sensacions físiques relacionades amb aquestes experiències.

És un procès de 10 setmanes, cada setmana tractarem un tema, amb exercicis físics i exercicis de reflexió per fer cadascuna, compartint en la mesura que cadascuna vulgui. Farem una sessió d’una hora i mitja de videoconferència o presencial per fer exercicis juntes i comentar sobre els exercicis que s’ha proposat per a la setmana.

Temes:

  1. El descans
  2. Alternar entre activitat i descans
  3. Els “gatillos”, les situacions traumàtiques del passat que ens segueixen afectant en la vida quotidiana. Els hàbits i automatismes
  4. Poder dir que no, l’autonomia versus la dependència
  5. Poder dir que si, el poder de la identitat
  6. La sinceritat, el poder de dir la veritat pròpia i l’expressió en si
  7. La percepció: la identificació de la veritat, la identificació de la injustícia i/o l’abús.
  8. La connexió amb una mateixa, amb la natura, l’autoestima
  9. La sororitat i el suport de les altres i en les altres
  10. La integració

TXI KUNG

El Txi Kung, que significa treball de l’energia, és com una gimnàstica suau, on es practiquen seqüències específiques de moviments executats a partir de la relaxació. Molt recomanable per a persones amb problemes posturals i ansietat. (Es pot practicar estant dempeus o assegut, en casos de persones amb dificultat de mobilitat)

AUTODEFENSA FEMINISTA

L’autodefensa feminista és un espai per facilitar l’apoderament de les dones, trencant estereotips sobre la nostra debilitat i vulnerabilitat. Es tracta d’una autodefensa intel·ligent, implicant el desenvolupament d’una forma estratègica d’usar el nostre cos i de percebre l’espai, on s’adquireixen eines per respondre a agressions físiques, verbals i / o psíquiques presents o potencials en la nostra quotidianitat.

La idea és que les participants aprenguin a defensar-des del potencial natural de cadascuna. Per això, treballarem també creant simulacres controlats d’agressions físiques i verbals, posant així en pràctica les seves habilitats innates i apreses de manera resolutiva.

AUTODEFENSA NIVELL II
En el Nivell II, perfeccionarem les tècniques del nivell 1, mirarem les situacions amb més d’un agressor, i aprendrem a caure. La metodologia és la mateixa, amb menys teoria i més pràctica.

ARTS MARCIALS

En les arts marcials podem anar més enllà de l’autodefensa pràctica per a aconseguir una base marcial que ens permet gestionar els elements bàsics de la lluita: la distància de l’altre, els cops, les preses, la caiguda, la lluita a terra, la relaxació, etc. Treballem amb tècniques d’aikido, taitxí, autodefensa feminista i Mètode Grinberg. Acordem cada trimestre l’enfocament de les sessions en funció de les peticions del grup.

KICK BOXING

El kick boxing és un esport de contacte complert i molt efectiu que inclou utilització tant de braços com de cames, i és enfocat al combat. Es fan servir guants de boxa i protectors tibials.

Originalment es va crear al Japó a partir de la fusió de tècniques del karate Kyokushinkai i del Muay Thai (boxa tailandesa) i, amb el temps, es van anar definint unes regles pròpies.

En el context actual, la proposta neix de la voluntat de portar les arts marcials a un terreny de cos a cos (amb proteccions) i de fer l’autodefensa més realista. Volem oferir Kick Boxing en un espai feminista perquè moltes dones han expressat la necessitat de fer un esport de contacte no mixte, fora dels espais clàssics de gimnàs, on predominen els valors i rols de la masculinitat hegemònica , com la competitivitat o el rebuig als cossos no normatius.

El fet que la instructora sigui una dona feminista farà del taller una experiència enriquidora i empoderadora on cada una pugui aprendre i avançar al seu ritme i anar perdent la por al contacte, lliures de judicis i/o pressions.

TAI TXI

Per estrany que sembli, el Taitxí Chuan és un art marcial. És simplement un estil de Kung Fu, en el qual gran part de la seva pràctica involucra realitzar moviments lents, per a així desenvolupar forces subtils, més enllà que la potència i la velocitat. El Taitxí significa, entre moltes coses, la capacitat de canvi i adaptació.

Aquest taller està enfocat a dones que tinguin l’interès a ingressar en un aprenentatge més profund d’arts marcials, però fora de l’ambient i estructura masclista habitual de les escoles tradicionals.

Log in with your credentials

Forgot your details?