Klimàtiques en acció

KlimatiquesEnAccio_Logo

LA NOSTRA PETJADA ECOLÒGICA

Entre totes podem fer molt per equilibrar la nostra petjada ecològica!

Què és? La superfície (terres, aigua, recursos) que necessitem per produir tot allò que consumim i necessitem per mantenir el ritme i estil de vida, en relació a la capacitat de regeneració d’aquests recursos naturals i d’absorció d’ emissions de gasos efecte hivernacle i residus que aquest estil de vida produeix. És un indicador de sostenibilitat complicat de calcular però sabem que els recursos naturals són finits i n’hi ha que s’estan esgotant. Sabem que l’escalfament global està arribant al llindar crític per sostenir la vida. Sabem que les mars estan contaminades i negades de residus que perduraran centenars i milers d’anys. Sabem que l’aigua és vida. En un món interdependent i desigual… les nostres decisions compten.

Com reduir emissions de CO2, residus, tòxics i consum d’aigua? Les nostres decisions tenen impacte en la salut del planeta i de tots els éssers que l’habitem:

  • Quin consum energètic necessitem o requereixen els equips i/o vehicles que  pensem fer servir? Estan fabricats per ser sostenibles energèticament?
  • Ens sobraran cartells? Els reutilitzarem?
  • Podem estalviar-nos utilitzar plàstic?
  • Sabem el tipus de paper i tintes de l’impremta on fem els cartells i octavetes?
  • De quin material és la pancarta? I les tintes per imprimir-la?
  • Quants km fan els productes que volem comprar? Quin consum d’energia i d’aigua necessiten per fabricar-les? I les samarretes que volem estampar?
  • Utilitzem productes que aboquen substàncies tòxiques a l’aire i/o a l’aigua?
  • Preparem menjar? Tenim previst com evitar el malbaratament alimentari?
  • Sabem quines substàncies contenen els materials de l’Espai Infantil?
  • Coneixem quin tipus d’empresa fabrica i/o comercialitza el que comprem i contractem?

A Ca la Dona decidim amb criteris de proximitat, equitat, economia ecosocial, respecte pels drets humans i justícia social. Pregunta a les companyes de Secretaria on comprem i amb qui treballem!

Tens en compte d’altres aspectes? Comparteix les teves pràctiques i coneixements! Implica’t en l’acció de la petjada ecològica: Quins indicadors ens serveixen per reduir la nostra petjada ecològica? Quines alternatives podem crear? Com fem front a l’emergència climàtica des de l’acció feminista? Suma’t a les emissions i residus zero!  

klimatiquesenaccio@gmail.com
https://klimatiquesenaccio.wordpress.com/

Log in with your credentials

Forgot your details?