Grups

#GrupsCLD

Des d’aquell any 1987 en què les dones i els grups de dones pioners van donar forma a Ca la Dona, molts grups de dones feministes s’hi han trobat. Alguns han desaparegut, però se n’han afegit d’altres i se n’han creat de nous i tots, d’una manera o altra, han fet que Ca la Dona sigui un punt de referència del moviment feminista.

Actualment, a gener de 2019, hi ha un total de 36 grups de dones (inclosos els quatre Projectes propis) a Ca la Dona.

ALIA

ALIA (Associació Cultural de Dones per a la Recerca i l’Acció) entra a formar part de Ca la Dona, com a grup, el gener de 2019. Es reuneixen en funció dels projectes que tenen i una vegada cada tres mesos.

Alia es constitueix com a entitat registrada l’any 2005 a Barcelona. És un col·lectiu que neix amb l’interès de treballar en projectes comuns i de crear una xarxa d’intercanvis per a compartir processos, vivències i resultats de les investigacions i pràctiques tecnològiques, artístiques, educatives i socials, tant individuals com col·lectives, que es porten a terme des de la teoria i la pràctica de la crítica social feminista.

Uns dels subgrups que la integren són: DonesTech  Colectivo Circes  Fils Feministes

Contacte: aliainvestigaccio@gmail.com
Grup semiobert: admeten que proposeu projectes.

Bollos en teoria

Bollos en teoria neix per donar espai polític al feminisme lesbià per part de lesbianes feministes de Ca la Dona.

Contacte: bollosenteoria@gmail.com

Coeducació CLD

El grup de Coeducació CLD és un grup de mestres i professores feministes compromeses amb les pedagogies feministes per tal de transformar l’educació, a partir de les experiències i bones pràctiques coeducatives portades a terme al llarg dels anys. Organitzem diverses activitats i participem en iniciatives de reflexió i de formació. (Foto1) (Foto2)
Per a consultes cal demanar el contacte a la secretaria.

Les trobades són alternativament, cada dimecres o dijous.

Dones x Dones

Dones X Dones som un grup de dones feministes i antimilitaristes que concebem la solidaritat entre dones com un enriquiment i una font de coneixement i d’educació permanent entre dones de diverses procedències i diverses situacions.
Contacte: donesxdones@gmail.com

Dona Llum

Dona Llum-Associació Catalana per un Part Respectat el constitueixen unes 280 dones.
Contacte: info@donallum.org

Gatamaula

Gatamaula és un col·lectiu de dones feministes revolucionàries que ens organitzem per fer front al sistema heteropatriarcal capitalista.
Contacte: 
gatamaulafeminista@gmail.com

Marxa Mundial de les Dones

La Marxa Mundial de les Dones és un moviment mundial d’accions feministes que reuneix grups de dones i organitzacions que actuen per a eliminar les causes que originen la pobresa i la violència contra les dones.
Contacte: marxamundialdedones@gmail.com

Moolaadé

Moolaadé és un grup que treballa sobre una temàtica feminista, anticapitalista, antirracista, internacionalista inclusiva de les dones treballadores, lesbianes i trans i per donar suport a la memoria construida i en construcció del feminisme amb una perspectiva feminista, internacionalista i anticolonial.
Contacte: 
moolaade.col.lectiva@gmail.com

Novembre Feminista

Novembre Feminista és un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que des d’àmbits com el jurídic, l’educatiu, la cooperació, l’atenció directa i l’activisme feminista treballem per l’eradicació de les violències masclistes.
Contacte:
novembrefeminista@gmail.com

On són les Dones

#OnSónLesDones sorgí a principis de juny del 2016 per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació de Catalunya.
Contacte: 
onsonlesdones@gmail.com

Veus Gitanes (Romane Glasura)

Veus Gitanes (Romane Glasura) neix el 2006 com un mitjà de comunicació des del poble gitano i les dones que el representen per a tots i totes, per gauidr d’una veu pròpia amb la qual poder explicar en primera persona el que representa avui dia la cultura gitana, llun d’estereotips, tòpics i prejudicis sobre les qüestions relacionades amb el poble gitano.

Reunions una vegada al mes.

Requisit per entrar al grup és tenir afinitat amb els objectius del col·lectiu.
Contacte: veusgitanes@gmail.com

Art+Feminism

El projecte global Art+Feminism es funda a Nova York l’any 2013, Art+Feminisme Barcelona comença la seva activitat les setmanes prèvies al 8M de 2018.
El grup està format per dones especialistes en la investigació i recerca des de la perspectiva de gènere i per dones viquipedistes que editen la Viquipèdia
Contacte: editatona@protonmail.com / info@liquendatalab.com

Calala

Calala és una fundació feminista que promou els drets, la participació i l’empoderament de las dones a Centreamèrica i l’Estat Espanyol
Contacte: calala@calala.org

Cercle de Bruixes

logo cercle bruixesCercle de Bruixes, és grup de dones històricament vinculades al feminisme i a Ca la Dona que es proposen organitzar debats, cine-fòrums, taules rodones, presentacions de llibres i activitats artístiques i altres activitats relacionades.

Contacte: cercle.de.bruixes@gmail.com

Dones Juristes

Dones Juristes és una associació de dones juristes amb més de 20 anys de trajectòria a l’àmbit jurídic, en l’assessorament, l’anàlisi, l’estudi legislatiu, la formació i el debat entorn al gènere, essent un referent de la societat catalana en matèria de Gènere i Dret, i especialment en matèria de discriminació i violència contra les dones.
Contacte:
info@donesjuristes.cat

Feministes per la Independència

Ens definim com Feministes per la Independència. Des d’aquest grup, reclamem un país lliure però també aspirem a ser independents del patriarcat, del capitalisme i del militarisme.
Contacte:

InsurRECtas

InsuRECtas es un proyecto abierto y multidisciplinar, que tiene como objetivo:

– Crear un espacio audiovisual donde observar, criticar, analizar y difundir la actualidad a través de un prisma feminista y anticapitalista.
– Visibilizar la brecha de género existente en los distintos ámbitos: social, cultural, político, histórico, educativo, etc.
– Concienciar acerca de la urgencia de introducir la perspectiva de género en el tratamiento de la información.
Nos reunimos todos los miércoles de 19hs a 21hs.

Contacto: insurrectasinfo@gmail.com

Miradas Violetas

Mirades violeta

Miradas violetas és una àgora de debat, un espai obert de trobada, on dones inquietes,  amb experiència de recerca i activisme social parlem, compartim i ens plantegem preguntes. L’objectiu principal del grup és reflexionar de manera plural sobre qüestions candents del feminisme i la política social. La nostra activitat pot eventualment incloure l’organització d’actes, com ara debats, presentació de llibres, conferències, etc.

Som un col·lectiu obert que es reuneix setmanalment, en aquesta fase mitjançant trobades online.

Contacte: miradesvioleta2020@gmail.com

PETRA Maternidades Feministas

PETRA Maternidades Feministas

PETRA Maternidades Feministas és un associació de mares feministes a nivell estatal que lluita per la visibilització de la maternitat i per dotar de drets i recursos la criança.

Contacte: catalunya@plataformapetra.com

Veus de Dones, grup de poesia i teatre

Veus de Dones neix amb l’objectiu de donar a conèixer la poesia escrita per dones, ja siguin poetes amb obra publicada o no, a través de muntages poètics amb música en directe.
Contacte: veusdedones@yahoo.es

Xarxa de Dones per la Salut

La Xarxa de Dones per la Salut és una xarxa de dones feministes motivades per la salut de les dones i del conjunt de la població organitzades en diferents col·lectius i àmbits: d’usuàries, d’ajuda mútua, de professionals, d’activistes per la salut.
Contacte: accio@xarxadedonesperlasalut.org

Zambranianas

Grup de sis dones amb interès per estudiar l’obra de Maria Zambrano.

Reunió cada 15 dies, els divendres.

Grup tancat.

Averlasailas

averlasailas-logo

Averlasailas: Teatro de lo posible és un grup de teatre de les oprimides amb perspectiva feminista que treballa per activar la consciència col·lectiva vers situacions de desigualtat de gènere.
Contacte: info@averlasailas.org

Col·lectiu Punt 6

Col·lectiu Punt 6

El 5 de febrer de 2019 es presenten formalment, en el marc de la Comuna, a Ca la Dona.
Constitueix un grup cooperatiu de dones arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2014 de l’anomenada llei de Barris (una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits, d’on agafen el seu nom.)
Contacte: colectivopunto6@gmail.com

Dona Cançó

Dona cançó

Dona Cançó és una associació que impulsa a dones artistes amb l’objectiu d’incidir en la transformació social i en l’empoderament de la dona, a través d’espais de creació, esdeveniments, actuacions i tallers, promovent campanyes per a la igualtat i generant sinergies entre institucions.

Contacte: dona@donacanço.com

Dones d'Aigua (Poesia en Femení)

Dones d’Aigua (Poesia en Femení) és un grup obert a dones que escriguin o vulguin escriure poesia. Treballen el llenguatge poètic, la creació d’imatges i ritmes, la bellesa i l’afinament dels sentits, així com realitzen lectures i analitzis literaris.

Feministes Indignades

El grup de Feministes Indignades és una assemblea feminista creada a l’acampada de la Plç. Catalunya i vinculada al moviment 15M.
Contacte: feministesindignades2011@gmail.com

La SAL - Suport i Autonomia Lesbofeminista

La SAL – suport i autonomia lesbofeminista és un col·lectiu polític lesbofeminista que neix a Barcelona l’abril del 2019. Organitzades des de l’autonomia i la no-mixticitat, combaten el cisheteropatriarcat capitalista i colonial, el masclisme i la lesbofòbia.
Alguns dels objectius del col·lectiu són construir lesbofeminisme dins el moviment feminista català; la recuperació i divulgació de les genealogies lesbofeministes a Barcelona; construir, sumar i fer aliances dins l’espai per l’alliberament sexual i de gènere anticapitalista “28J-Autònom” i generar actes/accions/mobilitzacions lesbofeministes, entre d’altres.
Contacte:
suportiautonomialf@gmail.com
TW @Lasalfeminista / IG @Lasalfeminista

Mujer Diàspora

Comissió Veritat, Memòria i Reconciliació de Dones Colombianes en Diàspora. Grup de Ca la Dona. Info pendent.
Contacte:

Onada Feminista

Logo OnadaFeminista_400x400

Onada Feminista és molt més que un programa de ràdio. Ara, el projecte compta també amb un portal web  amb notícies, articles i reportatges d’actualitat feminista. A més, en breu l’Onada també arribarà a YouTube, tot i que de moment pots gaudir dels nostres vídeos a Instagram.

Actualment, el projecte compta amb més de 20 col·laboradores amb la voluntat de fer créixer aquest espai de divulgació i debat feminista jove, fresc, obert iinclusiu.

Teatre Dona

Teatre Dona és un grup de dones amb interessos teatrals i feministes, encapçalat per Araceli Bruch i Lola Majoral, que entra a Ca la Dona el gener de 2019.
Contacte: teatredona2014@gmail.com

Xarxa Feminista de Catalunya

La Xarxa Feminista és un espai simbòlic de trobada i relació entre les dones i els grups de dones que en formen part. Està obert a totes les dones i grups que s’hi vulguin vincular.
Contacte: xarxafem@xarxafeminista.org

Comissions, Grups de treball i Campanyes

Si sou un grup i voleu formar part de Ca la Dona , no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a info@caladona.org

Log in with your credentials

Forgot your details?