Grups

#GrupsCLD

Des d’aquell any 1987 en què les dones i els grups pioners de dones van donar forma a Ca la Dona, molts grups de dones feministes s’hi han trobat. Alguns han desaparegut, però se n’han afegit d’altres i se n’han creat de nous i tots, d’una manera o altra, han fet que Ca la Dona sigui un punt de referència del moviment feminista.

ALIA

ALIA (Associació Cultural de Dones per a la Recerca i l’Acció) forma part de Ca la Dona, com a grup, des de gener de 2019.

L’Associació Alia es va constituir l’any 2005 a Barcelona per a impulsar intercanvis i projectes d’investigació i acció en el camp tecnològic, artístic, educatiu i social, que es porten a terme des de la teoria i la pràctica feminista, i partint de disciplines tals com el dret, la filosofia, la psicologia social, l’urbanisme, les ciències polítiques, l’àmbit artístic i de la producció audiovisual. Té una àmplia trajectòria de treball col·laboratiu en projectes i accions en aquests camps.

Alguns dels projectes que la integren són: DonesTech, Colectivo Circes, Fils Feministes

Contacte: aliainvestigaccio@gmail.com

Col·lectiu Punt 6

Col·lectiu Punt 6 constitueix un grup cooperatiu de dones arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2014 de l’anomenada llei de Barris (una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits, d’on agafen el seu nom.)

Contacte: colectivopunto6@gmail.com

Dones Juristes

Dones Juristes és una associació de dones juristes amb més de 20 anys de trajectòria a l’àmbit jurídic, en l’assessorament, l’anàlisi, l’estudi legislatiu, la formació i el debat entorn al gènere, essent un referent de la societat catalana en matèria de Gènere i Dret, i especialment en matèria de discriminació i violència contra les dones.
Contacte:
info@donesjuristes.cat

Feministes per la Independència

Ens definim com Feministes per la Independència. Des d’aquest grup, reclamem un país lliure però també aspirem a ser independents del patriarcat, del capitalisme i del militarisme.

Grup de Mentores de Tamaïa

El grup de Mentores de Tamaïa neix amb l’objectiu de crear un espai d’acolliment, acompanyament i escolta mútua i activa per a dones que pateixen violència. Oferir un espai de confiança, confidencialitat i intimitat on poder compartir les experiències i emocions pròpies amb seguretat. Participar en un espai d’apoderament i auto-suport continuat. Recentment hem creat el Grup d’Ajuda Mútua (GAM) per a dones que pateixen violència masclista. Ens trobem un cop al mes a Ca la Dona.

Contacte: mentores.tamaia@gmail.com

L'hora Lliure

L’hora Lliure (Associació Espai i Lleure) som una associació sense ànim de lucre que treballem per introduir la coeducació i pedagogies feministes a l’educació i defensar els drets dels infants, joves, dones i LGTBI. Defensem el dret dels infants a créixer lliurement, sense càrregues i encotillaments de gènere, i viure lliures de violència masclista i totes les violències de gènere.

Som una entitat que ens mou el canvi social per viure en un món més igualitari i lliure de discriminacions. Si vols formar part de l’associació participant de tasques voluntàries o fent-te sòcia, t’uniràs a un equip amb força transformadora i faràs créixer aquest projecte, et necessitem!

Marxa Mundial de les Dones

La Marxa Mundial de les Dones és un moviment mundial d’accions feministes que reuneix grups de dones i organitzacions que actuen per a eliminar les causes que originen la pobresa i la violència contra les dones.

Contacte: marxamundialdedones@gmail.com

On són les Dones

#OnSónLesDones sorgí a principis de juny del 2016 per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació de Catalunya.
Contacte: 
onsonlesdones@gmail.com

Bollos en teoria

Bollos en teoria neix per donar espai polític i de debat als lesbofeminismes a Ca la Dona.

Contacte: bollosenteoria@gmail.com

Cercle de Bruixes

logo cercle bruixesCercle de Bruixes, és grup de dones històricament vinculades al feminisme i a Ca la Dona que es proposen organitzar debats, cine-fòrums, taules rodones, presentacions de llibres i activitats artístiques i altres activitats relacionades.

Contacte: cercle.de.bruixes@gmail.com

Dones x Dones

Dones X Dones som un grup de dones feministes i antimilitaristes que concebem la solidaritat entre dones com un enriquiment i una font de coneixement i d’educació permanent entre dones de diverses procedències i diverses situacions.
Contacte: donesxdones@gmail.com

Feministes Indignades

El grup de Feministes Indignades és una assemblea feminista creada a l’acampada de la Plç. Catalunya i vinculada al moviment 15M.
Contacte: feministesindignades2011@gmail.com

La SAL - Suport i Autonomia Lesbofeminista

La SAL – suport i autonomia lesbofeminista és un col·lectiu polític lesbofeminista que neix a Barcelona l’abril del 2019. Organitzades des de l’autonomia i la no-mixticitat, combaten el cisheteropatriarcat capitalista i colonial, el masclisme i la lesbofòbia.
Alguns dels objectius del col·lectiu són construir lesbofeminisme dins el moviment feminista català; la recuperació i divulgació de les genealogies lesbofeministes a Barcelona; construir, sumar i fer aliances dins l’espai per l’alliberament sexual i de gènere anticapitalista “28J-Autònom” i generar actes/accions/mobilitzacions lesbofeministes, entre d’altres.
Contacte:
suportiautonomialf@gmail.com
TW @Lasalfeminista / IG @Lasalfeminista

Mirades Violeta

Mirades violeta

Mirades violeta és una àgora de debat, un espai obert de trobada, on dones inquietes,  amb experiència de recerca i activisme social parlem, compartim i ens plantegem preguntes. L’objectiu principal del grup és reflexionar de manera plural sobre qüestions candents del feminisme i la política social. La nostra activitat pot eventualment incloure l’organització d’actes, com ara debats, presentació de llibres, conferències, etc.

Contacte: miradesvioleta2020@gmail.com

Onada Feminista

Logo OnadaFeminista_400x400

Onada Feminista és molt més que un programa de ràdio. Ara, el projecte compta també amb un portal web  amb notícies, articles i reportatges d’actualitat feminista. A més, en breu l’Onada també arribarà a YouTube, tot i que de moment pots gaudir dels nostres vídeos a Instagram.

Actualment, el projecte compta amb més de 20 col·laboradores amb la voluntat de fer créixer aquest espai de divulgació i debat feminista jove, fresc, obert iinclusiu.

Xarxa Feminista de Catalunya

La Xarxa Feminista és un espai simbòlic de trobada i relació entre les dones i els grups de dones que en formen part. Està obert a totes les dones i grups que s’hi vulguin vincular.
Contacte: xarxafem@xarxafeminista.org

Xarxa de Dones per la Salut

La Xarxa de Dones per la Salut és una xarxa de dones feministes motivades per la salut de les dones i del conjunt de la població organitzades en diferents col·lectius i àmbits: d’usuàries, d’ajuda mútua, de professionals, d’activistes per la salut.
Contacte: accio@xarxadedonesperlasalut.org

Calala

Calala és una fundació feminista que promou els drets, la participació i l’empoderament de las dones a Centreamèrica i l’Estat Espanyol
Contacte: calala@calala.org

Dona Cançó

Dona cançó

Dona Cançó és una associació que impulsa a dones artistes amb l’objectiu d’incidir en la transformació social i en l’empoderament de la dona, a través d’espais de creació, esdeveniments, actuacions i tallers, promovent campanyes per a la igualtat i generant sinergies entre institucions.

Contacte: dona@donacanço.com

Dona Llum

Dona Llum-Associació Catalana per un Part Respectat el constitueixen unes 280 dones.
Contacte: info@donallum.org

Grup de Coeducació Pedagogies Feministes

El grup de Coeducació Pedagogies Feministes de Ca la Dona som un grup de mestres i professores feministes compromeses amb les pedagogies feministes per tal de transformar l’educació, a partir de les experiències i bones pràctiques coeducatives portades a terme al llarg dels anys. Organitzem diverses activitats i participem en iniciatives de reflexió i de formació.

Mujer Diàspora

Mujer Diàspora vam començar anomenant la nostra iniciativa Comissió de veritat memòria i Reconciliació de les dones colombianes en l’exterior, fins que les nostres reflexions ens van portar cap al nom que fem servir actualment.

Som dones colombianes que des del 2015 estem fent la reconstrucció de la nostra memòria històrica.

Ens reconeixem com a DIÀSPORA: som de Colòmbia i del país on vivim. Tenim dret a ser visibles des de les nostres mirades i a participar amb les nostres veus en tots dos territoris.

Som constructores de pau, aquí, allà i més enllà…

Contacte: mujerdiaspora@gmail.com

Novembre Feminista

Novembre Feminista és un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que des d’àmbits com el jurídic, l’educatiu, la cooperació, l’atenció directa i l’activisme feminista treballem per l’eradicació de les violències masclistes.
Contacte:
novembrefeminista@gmail.com

PETRA Maternidades Feministas

PETRA Maternidades Feministas

PETRA Maternidades Feministas és un associació de mares feministes a nivell estatal que lluita per la visibilització de la maternitat i per dotar de drets i recursos la criança.

Contacte: catalunya@plataformapetra.com

Veus de Dones, grup de poesia i teatre

Veus de Dones neix amb l’objectiu de donar a conèixer la poesia escrita per dones, ja siguin poetes amb obra publicada o no, a través de muntages poètics amb música en directe.
Contacte: veusdedones@yahoo.es

Veus Gitanes (Romane Glasura)

Veus Gitanes (Romane Glasura) neix el 2006 com un mitjà de comunicació des del poble gitano i les dones que el representen per a tots i totes, per gauidr d’una veu pròpia amb la qual poder explicar en primera persona el que representa avui dia la cultura gitana, llun d’estereotips, tòpics i prejudicis sobre les qüestions relacionades amb el poble gitano.

Reunions una vegada al mes.

Requisit per entrar al grup és tenir afinitat amb els objectius del col·lectiu.
Contacte: veusgitanes@gmail.com

Comissions, Grups de treball i Campanyes

Si sou un grup i voleu formar part de Ca la Dona , no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a info@caladona.org

Log in with your credentials

Forgot your details?