Grups

#GrupsCLD

Des d’aquell any 1987 en què les dones i els grups de dones pioners van donar forma a Ca la Dona, molts grups de dones feministes s’hi han trobat. Alguns han desaparegut, però se n’han afegit d’altres i se n’han creat de nous i tots, d’una manera o altra, han fet que Ca la Dona sigui un punt de referència del moviment feminista.

Actualment, a gener de 2019, hi ha un total de 36 grups de dones (inclosos els quatre Projectes propis) a Ca la Dona.

ALIA

ALIA (Associació Cultural de Dones per a la Recerca i l’Acció) entra a formar part de Ca la Dona, com a grup, el gener de 2019. Es reuneixen en funció dels projectes que tenen i una vegada cada tres mesos.

Alia es constitueix com a entitat registrada l’any 2005 a Barcelona. És un col·lectiu que neix amb l’interès de treballar en projectes comuns i de crear una xarxa d’intercanvis per a compartir processos, vivències i resultats de les investigacions i pràctiques tecnològiques, artístiques, educatives i socials, tant individuals com col·lectives, que es porten a terme des de la teoria i la pràctica de la crítica social feminista.

Uns dels subgrups que la integren són: DonesTech  Colectivo Circes  Fils Feministes

Contacte: aliainvestigaccio@gmail.com

Grup semiobert: admeten que proposeu projectes.

Bollos en teoria

Bollos en teoria neix per donar espai polític al feminisme lesbià per part de lesbianes feministes de Caladona.

Col·lectiu Punt 6

#CollectiuPunt6
El 5 de febrer de 2019 es presenten formalment, en el marc de la Comuna, a Ca la Dona.
Constitueix un grup cooperatiu de dones arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2014 de l’anomenada llei de Barris (una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits, d’on agafen el seu nom.)
Contacte: colectivopunto6@gmail.com

Degenerades

Degenerades és un col·lectiu de dones, lesbianes i trans, de diferents procedències i edats, organitzades per reflexionar, debatre, mobilitzar-se i combatre l’estructura heteropatriarcal que ens ofega dia a dia.
Contacte: degenerades.eixample@gmail.com

Dones Juristes

Dones Juristes és una associació de dones juristes amb més de 20 anys de trajectòria a l’àmbit jurídic, en l’assessorament, l’anàlisi, l’estudi legislatiu, la formació i el debat entorn al gènere, essent un referent de la societat catalana en matèria de Gènere i Dret, i especialment en matèria de discriminació i violència contra les dones.
Contacte:
info@donesjuristes.cat

Feministes per la Independència

Ens definim com Feministes per la Independència. Des d’aquest grup, reclamem un país lliure però també aspirem a ser independents del patriarcat, del capitalisme i del militarisme.
Contacte: femviacat@gmail.com

JaFem (grup de joves feministes)

Som un grup assembleari de joves feministes amb l’objectiu de formar-nos i dur a terme l’activisme. Ens definim com a col.lectiu no-mixte, transinclosiu, interseccional i de lliure orientació sexual. Volem fer petits canvis en el nostre entorn més proper i conscienciar les generacions actuals de la societat cisheteropatriarcal en la que vivim. Ens reunim a Ca la Dona tots els dijous a les 16:30. Esteu totes convidades a participar-hi!
Contacte: jafemassemblea@gmail.com

Moolaadé

Moolaadé és un grup que treballa sobre una temàtica feminista, anticapitalista, antirracista, internacionalista inclusiva de les dones treballadores, lesbianes i trans i per donar suport a la memoria construida i en construcció del feminisme amb una perspectiva feminista, internacionalista i anticolonial.
Contacte: 
moolaade.col•lectiva@gmail.com

Projecte Vaca (creadores escèniques)

Projecte Vaca és una associació de creadores escèniques constituïda l’any 1998 amb voluntat de potenciar la incidència de les dones creadores en tots els nivells del sector professional, duent a terme una tasca permanent d’investigació, experimentació i producció en l’àmbit de la creació escènica.
Contacte: premsa@projectevaca.com

Veus Gitanes (Romane Glasura)

 

 

 

Veus Gitanes (Romane Glasura) neix el 2006 com un mitjà de comunicació des del poble gitano i les dones que el representen per a tots i totes, per gauidr d’una veu pròpia amb la qual poder explicar en primera persona el que representa avui dia la cultura gitana, llun d’estereotips, tòpics i prejudicis sobre les qüestions relacionades amb el poble gitano.

Reunions una vegada al mes.

Requisit per entrar al grup és tenir afinitat amb els objectius del col·lectiu.
Contacte: veusgitanes@gmail.com

Xarxa MGD (Migració, Gènere i Desenvolupament)

La Xarxa MGD som una col·lectiva de dones diverses, feministes decolonials, de territoris, arrels i orígens diferents; organitzades per reivindicar els nostres sabers situats i denunciar les opressions que impacten de manera cruenta a la diversitat de poblacions en els territoris d’origen i destinació.

 

Nova web: www.redmgd.org

Contacte: contacta@redmgd.org

Art+Feminism Barcelona

El projecte global Art+Feminism es funda a Nova York l’any 2013, Art+Feminisme Barcelona comença la seva activitat les setmanes prèvies al 8M de 2018.
El grup està format per dones especialistes en la investigació i recerca des de la perspectiva de gènere i per dones viquipedistes que editen la Viquipèdia
Contacte: editatona@protonmail.com / info@liquendatalab.com

Calala

Calala és una fundació feminista que promou els drets, la participació i l’empoderament de las dones a Centreamèrica i l’Estat Espanyol
Contacte: calala@calala.org

Mujer Diàspora

Comissió Veritat, Memòria i Reconciliació de Dones Colombianes en Diàspora. Grup de Ca la Dona. Info pendent.
Contacte:

Dona Llum

Dona Llum-Associació Catalana per un Part Respectat el constitueixen unes 280 dones.
Contacte: info@donallum.org

Dones x Dones

Som un grup de dones feministes i antimilitaristes que concebem la solidaritat entre dones com un enriquiment i una font de coneixement i d’educació permanent entre dones de diverses procedències i diverses situacions.
Contacte: donesxdones@gmail.com

Gatamaula

Gatamaula és un col·lectiu de dones feministes revolucionàries que ens organitzem per fer front al sistema heteropatriarcal capitalista.
Contacte: 
gatamaulafeminista@gmail.com

Marxa Mundial de les Dones

La Marxa Mundial de les Dones és un moviment mundial d’accions feministes que reuneix grups de dones i organitzacions que actuen per a eliminar les causes que originen la pobresa i la violència contra les dones.
Contacte: marxamundialdedones@gmail.com

Novembre Feminista

Novembre Feminista és un espai de confluència de dones i col·lectius diversos que des d’àmbits com el jurídic, l’educatiu, la cooperació, l’atenció directa i l’activisme feminista treballem per l’eradicació de les violències masclistes.
Contacte:
novembrefeminista@gmail.com

Tamaia

El nostre projecte es construeix amb la visió d’una societat lliure de violències en les relacions interpersonals i socials, segura per a les dones, les nenes i els nens en les seves vides quotidianes i amb un compromís profund per l’eradicació de la violència masclista. El projecte dóna suport a les Dones que demanen ajuda per sortir de l’engranatge de la violència i la seva recuperació, iniciant un procés sensible i respectuós d’identificació i curació del dany.
Contacte: comunicacio@tamaia.org

Xarxa de Dones per la Salut

La Xarxa de Dones per la Salut és una xarxa de dones feministes motivades per la salut de les dones i del conjunt de la població organitzades en diferents col·lectius i àmbits: d’usuàries, d’ajuda mútua, de professionals, d’activistes per la salut.
Contacte: accio@xarxadedonesperlasalut.org

Averlasailas

Averlasilas és grup de dones que utilitzen el teatre de les oprimides com a eina per crear espais de presa de consciència i reflexió individual i col·lectiva, encaminats a la transformació social i personal.
Contacte: averlasailas@gmail.com

Coeducació CLD

Grup de Ca la Dona, encapçalat per Mirta Lojo, per reflexionar sobre la coeducació i per proposar noves iniciatives per posar en el centre l’educació, feminista sempre.

Les trobades són alternativament, cada dimecres o dijous.

Debat Feminista Intergeneracional

#DebatFEMIntergeneracional
El 15 de gener de 2019 inicien les trobades a Ca la Dona.
Un grup que té el desig d’intercanviar idees, construir ponts i recollir noves sensibilitats entre les diverses generacions, per fer front al patriarcat.
Reunions els 1r i 3r dimarts de cada mes.
Dinamitzadores: Conxa Llinàs i Lola G. Luna

Dones d'Aigua (Poesia en Femení)

Dones d’Aigua (Poesia en Femení) és un grup obert a dones que escriguin o vulguin escriure poesia. Treballen el llenguatge poètic, la creació d’imatges i ritmes, la bellesa i l’afinament dels sentits, així com realitzen lectures i analitzis literaris.

Feministes Indignades

Assemblea feminista creada a l’acampada de la Plç. Catalunya i vinculada al moviment 15M.
Contacte: feministesindignades2011@gmail.com

InsurRECtas

InsuRECtas es un proyecto abierto y multidisciplinar, que tiene como objetivo:

– Crear un espacio audiovisual donde observar, criticar, analizar y difundir la actualidad a través de un prisma feminista y anticapitalista.
– Visibilizar la brecha de género existente en los distintos ámbitos: social, cultural, político, histórico, educativo, etc.
– Concienciar acerca de la urgencia de introducir la perspectiva de género en el tratamiento de la información.
Nos reunimos todos los miércoles de 18hs a 21hs.
Contacto: insurrectasinfo@gmail.com

Miradas Violetas

Som un grup de dones amb una àmplia experiència d’activisme social des d’un punt de vista feminista. Ens organitzem per a registrar i analitzar conductes o circumstàncies quotidianes, i veure la manera de subvertir situacions de discriminació i facilitar iniciatives.

On són les Dones

#OnSónLesDones sorgí a principis de juny del 2016 per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació de Catalunya.
Contacte: 
onsonlesdones@gmail.com

Teatre Dona

Grup de dones amb interessos teatrals i feministes, encapçalat per Araceli Bruch i Lola Majoral, que entra a Ca la Dona el gener de 2019.
Contacte: teatredona2014@gmail.com

Veus de Dones, grup de poesia i teatre

Veus de Dones neix amb l’objectiu de donar a conèixer la poesia escrita per dones, ja siguin poetes amb obra publicada o no, a través de muntages poètics amb música en directe.
Contacte: veusdedones@yahoo.es

Xarxa Feminista de Catalunya

 

 

 

 

La Xarxa Feminista és un espai simbòlic de trobada i relació entre les dones i els grups de dones que en formen part. Està obert a totes les dones i grups que s’hi vulguin vincular.
Contacte: xarxafem@xarxafeminista.org

Zambranianas

Grup de sis dones amb interès per estudiar l’obra de Maria Zambrano.

Reunió cada 15 dies, els divendres.

Grup tancat.

Comissions, Grups de treball i Campanyes

Si sou un grup i voleu formar part de Ca la Dona , no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a info@caladona.org

Log in with your credentials

Forgot your details?