La força de les dones i la seva resistència a l’Afganistan

Dimarts 28 de març de 2023, a les 18h30, a Ca la Dona

“Afganistan és un país destruït econòmica i socialment i que ara ja no és notícia. Un país que han bombardejat molt més que edificis i infraestructures, que no és poc, sinó que ha destruït les esperances de tot un poble. Nosaltres som aquí, a Barcelona, però les nostres famílies continuen a l’Afganistan i poden patir les represàlies d’un règim que té com a únic llenguatge la violència i la repressió”. (Lema Rachid, dona refugiada afganesa)

El clima de por provocat per la presa de poder dels talibans, ha fet que moltes dones no surtin de casa si no és acompanyades d’un home, per por a les prohibicions i a les represàlies de desobeir.
Però malgrat les amenaces, les dones han organitzat protestes i s’han mobilitzat a ciutats com Herat, Kabul, Badakhshan o Balkh, per a exigir que es respectin els seus drets i hi hagi un govern inclusiu. Aquestes manifestacions han estat durament reprimides amb gasos lacrimògens, trets a l’aire i fins i tot amb fuetades a les dones.

Dones x Dones us convidem a aquest acte, que comptarà amb la presència de la Malalai Joya, exdiputada del parlament afganès fins al 2007 que va ser expulsada d’aquest per assenyalar que els mateixos que formaven part d’aquest Parlament eren els senyors de la guerra. Perseguida i assenyalada per ser activista a favor dels drets de les dones i dels drets humans a l’Afganistan. Ens parlarà de la situació de les dones a l’Afganistan, juntament amb altres veus d’amigues i activistes de l’Afganistan, refugiades a Barcelona.

Data

28 març 2023
Expired!

Hora

18:30
Dones x Dones

Organitzadora

Dones x Dones
Email
donesxdones@gmail.com

Subscriu-te a Ca la Dona

setembre 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?