Barcelona amb Ucraïna

La comunitat ucraïnesa de Barcelona, associacions ucraïneses de Catalunya i activistes fem una crida a tota la gent que té com a valors la llibertat, la dignitat, el dret a la vida, la democràcia, i la pau a Europa i a tot el món, per expressar el vostre suport a una Ucraïna lliure i independent, unint-vos a aquest acte de solidaritat! Des de Ca la Dona i Dones x Dones ens adherim i donem tot el nostre suport.

El 24 de febrer de 2024, BARCELONA AMB UCRAÏNA commemora el segon any de la invasió no provocada i a gran escala per part de Rússia contra Ucraïna.

Són anys d’atacs diaris amb molts i moltes víctimes innocents, terribles massacres, tortures, violacions, deportacions forçades, destruccions brutals de ciutats, pobles i patrimoni cultural, danys irreparables al medi ambient, milions de refugiades, i altres greus conseqüències provocats per l’agressió russa, mai vistes a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Durant aquests dos anys l’Oficina del Fiscal General d’Ucraïna ha registrat més de 124.651 crims de guerra i agressió. Només entre nens i nenes d’Ucraïna, l’agressió russa ha provocat 531 morts, 1.217 ferits i 19.546 deportats, i encara és impossible establir els nombres exactes.

Així mateix, cal recordar que també commemorem el 10è any des de la primera agressió armada russa i l’intent d’annexar la Crimea ucraïnesa, dividir el nostre país, violar l’ordre mundial i soscavar les bases de la llei internacional.

Això dit, en primer terme recordem i honrem amb un minut de silenci totes les persones que han sigut víctimes d’agressió russa, tant durant els últims 10 anys a Ucraïna, inclòs aquests dos anys de la invasió a gran escala, com a altres països i regions durant tots els temps.

BARCELONA AMB UCRAÏNA declara que aquesta guerra, igual que totes les guerres del món, és intolerable, i perquè s’acabi el més aviat possible, exigim als governs:

– que es proporcionin tots els tipus d’ajuda possibles per a Ucraïna, perquè pugui defensar-se contra l’agressió russa, alliberar tot el territori ocupat i aconseguir fortes garanties de pau pel futur;

– que s’aturi qualsevol mena de col·laboració amb empreses i negocis russos a tots els nivells;

– que s’identifiquin, congelin, confisquin i transfereixin a Ucraïna tots els actius de la Federació Russa que es troben aquí.

Manifestem que BARCELONA s’ha mostrat solidària AMB UCRAÏNA en la seva lluita per la llibertat i amb l’heroica resistència del poble ucraïnès!

Manifest i adhesions >>

Data

24 febr. 2024
Expired!

Hora

17:00

Lloc

Passeig de Gràcia
Entre Diagonal i Provença
Dones x Dones

Organitzadora

Dones x Dones
Email
donesxdones@gmail.com
Més informació

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?