Felícia Fuster_19 abr 21

Celebrem l’Any Felícia Fuster

L’acte que presentem és una excel·lent oportunitat per a conèixer i reconèixer Felícia Fuster (Barcelona 1921 – París 2012) en ocasió del seu centenari. Cal valorar la proposta continuada del Departament de Cultura d’honorar cada any una personalitat perquè és una manera de recordar i destacar artistes i intel·lectuals com és el cas d’enguany dedicat molt merescudament a Felícia Fuster.

Felícia Fuster va ser poeta, traductora i artista plàstica i, malgrat aquesta diversitat de producció, és relativament poc coneguda perquè pertanyia a la generació que va viure una dura postguerra que la va obligar a escapar de la fosca societat franquista i establir-se a Paris als anys 50 on va desenvolupar la major part de la seva obra.

És interessant tenir en compte la seva estreta amistat amb M. Mercè Marçal que, a la recerca d’una genealogia literària en femení, va fer el descobriment de Felícia Fuster quan aquesta es va presentar, el 1984, a un concurs de poesia on la jove poeta actuava com a jurat i en va quedar impressionada. A partir d’aquell moment va tenir ressò tant la poesia com la obra plàstica de Felícia Fuster, però ella va continuar desenvolupant la seva creativitat i el seu compromís social amb l’art i amb la llengua, sempre lliurement amb discreció i llunyania.

Plena de curiositat, es considerava una “dona faber” perquè coneixia tots els oficis i es dedicava a totes les arts i d’aquesta manera ens trobem davant d’una obra polifacètica, original, dinàmica i fins i tot intercultural entre Orient i Occident.

Cal recordar que a Barcelona, Felícia Fuster va exposar per primera vegada a Pròleg. Llibreria de les Dones i que l’any 2005 va crear la Fundació que porta el seu nom compromesa amb els joves, amb els drets de les dones i amb la llengua.

CONVERSA ENTRE

Teresa Pasqual, poeta

Lluïsa Julià, crítica literària comissària literària de l’Any Felícia Fuster

Data

19 abr. 2021
Expired!

Hora

18:30 - 20:00
Zoom

Lloc

Zoom
Web
https://zoom.us/
Inscripcions

Subscriu-te a Ca la Dona

setembre 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?