Cercle de cures a l’Hort de Ca la Dona

Dijous 15, 22 i 29 de febrer, de 18 h a 20 h, al terrat de Ca la Dona

Espai per a compartir-nos des de les cures, el moviment, el descans i l’escolta. És un espai d’àncora, arrel, des d’on sostenir-nos quan hi ha moments desestabilitzants i esgotadors. És un espai per a saber que no estem soles. Destinat a dones, lesbianes i trans, activistes de Ca la Dona o altres moviments socials. Espai mitjançant el qual pretenem promoure la reflexió i pràctiques de cura dins dels activismes feministes.

En 3 sessions de 2 h treballarem amb:

  • Pràctiques d’autoregulació i corregulació.
  • Pràctiques de descans i cures.
  • Moviment i escriptura.
  • Recordar les nostres ancestres i mestres que van estar abans que nosaltres en moments com aquests.

Per què aquest cercle

La justícia social en forma d’activisme tendeix a necessitar-nos estar en primera fila. Si a més tenim —nosaltres i la nostra comunitat— experiències d’opressió, ens necessitem compromeses a actuar.

No obstant això, el continu estat d’alerta al qual ens arribem a enfrontar pot intensificar les nostres ferides, traumes, estrès i ansietat, toxicitat en les nostres relacions i problemes de salut.

Necessitem també espais de cures, on puguem descansar, connectar amb les nostres emocions, compartir-nos, trobar pràctiques de resiliència individual i col·lectiva per a mantenir-nos disponibles, obertis, reguladis i curiosis mentre transformem el nostre món.

Què volem aconseguir

  • Possibilitar pràctiques individuals i col·lectives de resiliència, cures i descans dins de Ca la Dona com a eines de resistència al capitalisme.
  • Reduir l’esgotament i desgast extrem dels diferents grups dins de Ca la Dona.
  • Ampliar la nostra capacitat d’escolta corporal per a atendre els senyals del sistema nerviós que ens indiquen que necessitem un altre ritme.
  • Augmentar la confiança entre les integrants de Ca la Dona per a compartir-se i secundar-se en moments complexos.
  • Revisar narratives externes i interioritzades de productivitat capitalista dins dels col·lectius.

Facilita

Cristina Cárdenas Mena
Psicoterapeuta, facilitadora, formadora.

“Sueño con vivir en un mundo que esté dispuesto a deshacer el impacto que el colonialismo y patriarcado trajeron aquí y ahora desde lo más pequeño: la relación conmigo misma y la relación con
las demás.

Acompaño a personas y comunidades que buscan propuestas de sanación, pertenencia y cuidados enraizadas en la justicia social, anti-opresión, el conflicto generativo no punitivo y la comprensión del trauma.”

Inscripcions >>

Data

15 febr. 2024
Expired!

Hora

18:00 - 20:00
Horteres CLD

Organitzadora

Horteres CLD
Telf:
692177749
Email
horterescaladona@gmail.com
Inscripcions

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?