DENIP 2024: recursos pedagògics disponibles!

El grup de Coeducació Pedagogies Feministes de Ca la Dona, en col·laboració amb Dones x Dones, han preparat una serie de recursos pedagògics amb motiu del DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU, que té lloc cada 30 de gener.

Creiem que treballar per la pau és important i necessari. Cal continuar desenvolupant el treball vers una cultura de la Pau, que passa per una reflexió profunda sobre el tema dels conflictes armats i les guerres.

La nostra responsabilitat com a coeducadores feministes es treballar amb les col·lectius dels diversos espais educatius. Cal parlar amb l’alumnat de les guerres i els conflictes armats, des d’una reflexió i mirada crítica. Cal parlar que la millor eina que tenim per contribuir a una educació per la pau, es començar per treballar la resolució de conflictes des del nostre propi entorn. I pensar que si no comencem a construir pau cada dia, no estarem construir humanitat.

No ens agrada posar el centre en les morts d’aquesta gran tragèdia, ens agrada posar la vida en el centre, pensar i creure que més enllà de tanta guerra, la veritable alternativa és la vida i tenir-ne cura.

Per què ?

  • Perquè cap país pot ser lliure si està sotmès a una cultura basada en la defensa dels conflictes, a través de les armes.
  • Perquè la violència reiterada en els conflictes armats recau de manera foragitada en els infants i les dones, (població civil indefensa).
  • Perquè més que mai és necessària una cultura de la Pau que evidenciï la perillositat de les armes (les químiques i nuclears, entre altres), perquè és un atemptat contra la vida de les persones i del planeta.

FORA LA GUERRA DE LA HISTÒRIA!

Consulta i descarrega’t tots els materials aquí:

DENIP 2024: RECURSOS

Data

30 gen. 2024
Expired!
Coeducació

Organitzadora

Coeducació

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?