Emergêncies.4: convocatòria oberta

FemArt obre la convocatòria d’Emergències.4: “Formes d’escapisme: contra la disciplina, el control i la conquesta”, residència col·lectiva i Programa Artístic Feminista de Formació.

Presentació de candidatures fins al 5 de setembre

————————————————————-

Arranquem la quarta edició d’Emergències amb una proposta titulada Formes d’escapisme: contra la disciplina, el control i la conquesta. Volem recuperar el concepte «escapisme» per explorar, des de les pràctiques artístiques, formes de resistència davant els múltiples aparells de disciplina, control i conquesta que ens volen dòcils i submises.

“Escapisme” és una adaptació de la paraula anglesa escapism, que començà a usar-se durant la segona meitat del segle XIX per a referir-se als a les actuacions públiques que practicaven certes artistes que mostraven l’habilitat de poder escapar-se d’espais tancats o de deslligar-se de cordes, cadenes o camises de força i diversos paranys.

En aquesta Europa fortalesa, capitalista, patriarcal i racista les formes d’escapisme esdevenen una activitat creativa i subversiva que requereix imaginació i confiança en què és possible transgredir la realitat més opressiva.

Les pràctiques artístiques, com les lluites i moviments de base, comparteixen la inquietud i la confiança de les escapistes del segle XIX. Tota activitat creativa no és altra cosa que una resistència contra la norma, contra la tendència habitual, una forma d’escapisme de les convencions i les inèrcies establertes. Un exercici experimental de risc que torna possible i realitzable l’impossible.

La convocatòria d’aquest any s’articula, com sempre, al voltant d’un seguit de formacions i tallers. Aquestes, exploraran les possibilitats expressives i traduccions artístiques de diferents lluites i resistències col·lectives a través de tres eixos temàtics que ens faran de paraigües conceptual: la disciplina, el control i la conquesta.

🗓Del 15 de setembre al 24 de novembre

⏱Sessions formatives els dijous de 17.30 a 20h

📌Ca La Dona (C/Ripoll 25)

⏱ Sessions i tallers presencials


MÉS INFORMACIÓ

BASES

FORMULARI

Etiquetes:,

Data

20 juny 2022
Expired!

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?