Emergències.V Programa Artístic Feminista de Formació: sessions teòriques obertes

EMERGÈNCIES.V | Conspiracions isòpteres: plans creatius per a la desordenació de l’espai públic
P.A.F.F. [Programa Artístic Feminista de Formació]
Ca la Dona – Sala d’exposicions, Planta baixa (C. Ripoll, 25, Barcelona)

Enguany obrim part de les formacions de la residència artística Emergències a totes aquelles dones, lesbianes i trans que se sentin interpel·lades per la temàtica que tractarem. Tant si formen part de la residència artística com si no, bé siguin artistes, o bé estiguin vinculades amb l’activisme, els feminismes o els moviments de base, ja que aquest és un espai viu d’aprenentatge col·lectiu, de reflexió i pensament crític que ens apropa a les interseccions entre art i activisme, i que es nodreix amb una participació activa i diversa.

Aquesta edició vol posar l’accent en la relació conflictiva entre la composició de la ciutadania i les construccions i normatives de les ciutats que habitem, en els processos d’amnèsia o memòria que els seus monuments i emblemes provoquen, en els processos de gentrificació i en els diferents sectors humans que convivim en l’àmbit urbà.

Les conspiracions han estat sempre plans secrets per enderrocar el poder i l’ordre establert i és per això que en aquesta residència volem induir, en l’espai públic, mecanismes alternatius i innovadors de desordre a partir de pràctiques artístiques. I ens inspirem en el fer de les nostres veïnes, les isòpteres, insectes socials conegudes com a termites, arnes i formigues blanques, que desenvolupen la seva vida principalment en comunitats i colònies. Són organitzacions amb un objectiu comú: la supervivència en un territori hostil.

Sessions de formació teòrica obertes:

Dimarts 26 de setembre de 2023, de 18 h a 20 h
Planificació del pla. Consideracions prèvies a la conspiració.
Dinamitza: FEMART

Dimarts 3 d’octubre de 2023, de 18 h a 20 h
PLA A: Contra l’amnèsia colonial
Dinamitza: Camila Opazo-Sepúlveda

Dimarts 10 d’octubre de 2023, de 18 h a 20 h
PLA B: Contra la desmemòria històrica
Dinamitza: Teresa Lanceta

Dimarts 17 d’octubre de 2023, de 18 h a 20 h
PLA C: Okupació i xarxes comunitàries contra la gentifricació
Dinamitza: Memòria, Lluita i Resistència

Dimarts 24 d’octubre de 2023, de 18 h a 20 h
PLA D: Cossos, territoris i carrer
Dinamitza: Nancy Garín

A banda d’aquestes sessions teòriques obertes, des de setembre de 2023 a febrer de 2024, les artistes, curadores i documentalistes que formin part de la residència Emergències, disposaran d’una sessió d’acollida, trobades amb artistes, trobades de cura i mediació, tutories amb l’equip FemArt, i un espai de treball on desenvolupar propostes artístiques i curatorials que podran donar lloc a una exposició o presentació col·lectiva de projectes.

Etiquetes:, ,

Data

26 set. 2023
Expired!

Hora

18:00 - 20:00

Subscriu-te a Ca la Dona

juliol 2024
setembre 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?