Festa d’Instal·lació de Linux amb la Col·lectiva de Cures Cíborg

Dissabte 18 de març, 12 h, Ca la Dona (C. Ripoll, 25)

Els ordinadors són els òrgans dels nostres cossos cibernètics, les nostres vides depenen d’ells. Per a comunicar-nos amb un ordinador, a nivell fonamental, necessitem un sistema operatiu (SO). Però ara mateix, el 99% del mercat de consum de SO està dominat per tres corporacions vectorialistes: Microsoft, Apple i Google, perquè la majoria dels ordinadors i aparells intel·ligents venen preinstal·lats amb un SO propietari que els pertany. Quan estem conectades a internet amb un SO propietari (cosa que significa, per a la majoria de la gent, tot el temps perquè els nostres telèfons estan sempre encesos), les corporacions vectorialistas exploten les nostres dades.

Per a alliberar els nostres ordinadors, la Col·lectiva de Cures Cíborg de Ca la Dona et convida a una festa d’instal·lació de Linux. Juntis, parlarem de diferents distribucions Linux, sistemes operatius lliures i de codi obert, que no robi les nostres dades. Descobrirem quins sistemes operatius s’adapten millor a les nostres necessitats i aprendrem a instal·lar-los. Fabricarem memòries externes que puguin contenir varis SO i executar-los sense formatar l’emmagatzematge d’un ordinador.

Porta ordinadors i memòries externes a la festa si vols instal·lar Linux en aquestis.

També pots venir a passar l’estona i aprendre amb nosaltres.

No es requereixen coneixements tècnics particulars per a participar.

Activitat per a dones, lesbianes i trans*.

Los ordenadores son los órganos de nuestros cuerpos cibernéticos, nuestras vidas dependen de ellos. Para comunicarnos con un ordenador, a nivel fundamental, necesitamos un sistema operativo (SO). Pero ahora mismo, el 99% del mercado de consumo de SO está dominado por tres corporaciones vectorialistas: Microsoft, Apple y Google, porque la mayoría de los ordenadores y aparatos inteligentes vienen preinstalados con un SO propietario que les pertenece. Cuando estamos conectades a internet con un SO propietario (lo que significa, para la mayoría de la gente, todo el tiempo, porque nuestros teléfonos están siempre encendidos), las corporaciones vectorialistas explotan nuestros datos.

Para liberar nuestros ordenadores, la Colectiva de Cuidados Ciborg de Ca la Dona te invita a una fiesta de instalación de Linux. Juntes, hablaremos de diferentes distribuciones Linux, sistemas operativos libres y de código abierto, que no robe nuestros datos. Descubriremos qué sistemas operativos se adaptan mejor a nuestras necesidades y aprenderemos a instalarlos. Fabricaremos memorias externas que puedan contener varios SO y ejecutarlos sin formatear el almacenamiento de un ordenador.

Trae ordenadores y memorias externas a la fiesta si quieres instalar Linux en elles.

También puedes venir a pasar el rato y aprender con nosotres.

No se requieren conocimientos técnicos particulares para participar.

Actividad para mujeres, lesbianas y trans*.

Data

18 març 2023
Expired!

Hora

12:00

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?