Exposició “Lesbofòbia. Vers i revers d’una violència patriarcal”

Després del seu pas per la Mostra FemArt 2023, on vam poder veure’n una petita part, acollim a Ca la Dona l’exposició “Lesbofòbia. Vers i revers d’una violència patriarcal”, de Creación Positiva.

Aquesta és una exposició on autores i participants ens donem el permís per a explorar les violències que rebem com a lesbianes. És la mostra d’un procés creatiu en construcció, on les experiències vitals són el punt de partida, i la por i la ràbia, material sensible. Com parlar de la violència estructural sense caure en allò individual o aïllat? Com fer-ho des dels nostres cossos i de manera col·laborativa?

Hem volgut estirar del fil de la paraula lesbofòbia, desembolicar-la i anar més enllà de la ‘fòbia’ per trobar-nos amb el seu revers: un entramat de violències que protegeix un complex sistema econòmic, social i ideològic: el cisheteropatriarcat.

En aquest procés embastem experiències individuals i col·lectives, situant-les en allò concret per a generar una possible narrativa. A través de tècniques artístiques com la fotografia, el vídeo o el collage hem entrat en un territori vulnerable i íntim des d’on compartir entre nosaltres i fer-nos visibles. Aquesta exposició neix des del desig de trobada, reflexió i denúncia, que ens permeti reconèixer, combatre i transcendir aquestes violències.

Inauguració: 15 de març, a les 19:30 h
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h. I si vols venir amb un grup, fora d’aquest horari, escriu a mostrafemart@gmail.com
Cloenda: 30 de maig, a les 18:30 h

Programa amb activitats paral·leles i visites guiades:

Data

15 març 2024
Expired!

Hora

19:00

Subscriu-te a Ca la Dona

juliol 2024
setembre 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?