Manifestació: #28S Aturem l’ofensiva contra el Dret a l’Avortament

El proper 28 de setembre ens trobem a les 19 h a la Plaça de la Catedral de Barcelona per aturar l’ofensiva contral el dret a l’avortament!

MANIFEST

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, davant la repressió contra el dret a l’avortament als EEUU  i arreu del món fem una crida a unir-nos a la convocatòria internacional en defensa del dret al propi cos per al proper 28 de setembre Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.

Aquest mes de juny els jutges de la Cort Suprema dels Estats Units van negar de manera flagrant que hi hagués un dret constitucional a accedir a un avortament segur i legal. L’atac sense precedents al dret a l’avortament als Estats Units, com a tots els països on es produeixen aquests atacs, ens nega els nostres drets com a ciutadanes, ens discrimina per raó de sexe, elimina el nostre dret a la intimitat i l’autonomia corporal, viola la separació de l’església i l’estat, destrueix l’estat de dret i atempta directament contra els Drets Humans.

Un cop més, hem de donar resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d’abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones i persones heterodissidents que estan suposant retrocessos i amenaces alarmants. Els darrers anys hem viscut un augment exponencial en els esforços per restringir els drets de les dones i de les persones LGTBIQ+. Darrere dels atacs, hi ha des de grups antigènere fins a governs conservadors, passant per partits d’extrema dreta.

L’ofensiva contra el dret a l’avortament als Estats Units, i arreu, és una realitat.

Davant d’aquesta situació, i com a resposta a la crida internacionalista, recordem, avui i aquí, que milers de dones y persones amb capacitat de gestar,  moren al món per avortaments clandestins. Milers de dones y persones amb capacitat de gestar avortem cada any, dins i fora de la legalitat!

En aquests temps, cal que ens comprometem a desafiar i desmuntar l’estigma de l’avortament i fem una crida als nostres governs i institucions perquè així ho garanteixin. Cal mobilitzar els recursos i mecanimess necessaris per impulsar la garantia dels nostres Drets Sexuals i Reproductius, promoure i protegir a les defensores i acabar amb qualsevol tipus de suport a aquests grups fonamentalistes que ataquen el dret a l’avortament.

EXIGIM AL GOVERN DE CATALUNYA I A LES INSTITUCIONS CATALANES:

  1. Retirar el suport i aliances amb qualsevol govern del món que no garanteix aquest dret a la seva ciutadania.
  2. Eradicar qualsevol col·laboració amb institucions, grups i moviments fonamentalistes contra la sobirania corporal de les dones y persones amb capacitat de gestar començant per l’Església Católica.
  3. El·liminar qualsevol tipus de finançament públic adreçat a grups i moviments fonamentalistes contra el dret a l’avortament.
  1. Defensar, protegir, promoure i donar suport a les Defensores de Drets Sexuals i Reproductius, d’aquí i d’arreu.
  2. Esmerçar els recursos necessaris per implementar l’educació sexual integral obligatòria, l’accés universal als anticonceptius i l’avortament decidit, informat i de qualitat.
  3. Acabar amb totes les barreres d’accés a l’avortament a Catalunya: d’estigma, d’informació, d’elecció de mètode, d’iniquitat territorial, d’accés al sistema sanitari i d’objecció de consciència.

Defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem.

No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó garantia sobre els nostres drets,suport i acompanyament! No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l’autodeterminació sobre els nostres cossos.

La mobilització feminista no dessistirà: no defallirem fins garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere. Perquè un dret no està garantit fins que no és de totes, la lluita per l´autonomia de les nostres cossos és una lluita diària. I volem fer un crit global amb totes les dones d’arreu del món a favor dels drets sexuals i reproductius.

El proper 28 de setembre a Catalunya sortirem al carrer, a les 19h de la tarda a places i ciutats del territori a cridar AVORTAREM. 

EL MOVIMENT FEMINISTA I LES XARXES D’ACOMPANYAMENT NO BAIXAREM LA GUÀRDIA.

FORA ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS! LES DONES PARIM LES DONES DECIDIM
EL NOSTRE COS, LA NOSTRA DECISIÓ

Adhereix-te al manifest

Data

28 set. 2022
Expired!

Hora

19:00
Adhereix-te al manifest

Subscriu-te a Ca la Dona

maig 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?