Projecció del documental “Pioneres. Dones universitàries de la Segona República”

Les companyes del Centre de Documentació de Ca la dona us convidem a celebrar la diada de Santa Jordina visionant el documental Pioneres. Dones universitàries de la Segona República, escrit i dirigit per Lala Gomà Presas que ha volgut fer un reconeixement a la seva mare i altres dones que, com ella, van cursar estudis universitaris a Barcelona durant els anys trenta del segle passat.

Enguany el dia de la República, el 14 d’abril, coincideix amb Setmana santa i amb el visionat d’aquest documental volem recordar com va ser la vida d’aquelles joves que van viure els seus anys universitaris durant els temps de la República, els seus ideals de llibertat i independència i com van haver de reconduir les seves vides després de la guerra i dels llargs anys del feixisme.

La directora va convocar familiars d’Eulàlia Presas, Elisa Sales, Carmina Pleyán, Dolors Pomar, Maria Bernet, Carme Picart, Margarita Figueres, Maria Vilà Clé i Dolores Álvarez Castrillón per a compartir els records de les seves mares i així deixar constància de la seva força i empenta malgrat les desgràcies i renúncies que van viure.

En la recerca persistent de la nostra genealogia, les feministes volem conèixer i visibilitzar unes dones pioneres a través dels testimonis i records de les filles i fills, que ja tenen setanta anys, parlant de les seves mares al costat de les seves filles, les nétes, i en algun cas les besnétes de les universitàries republicanes.

Data

23 abr. 2022
Expired!

Hora

12:00

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?