Protegir la natura amb la natura: Remeis vegetals per a les plagues i malalties de les plantes

Quan l’any 1962 Rachel Carson va publicar el seu assaig “Primavera silenciosa”, va establir les bases de l’ecofeminisme que esclatà amb tota la seva força cinquanta anys desprès, en boca de la generació de dones joves que lidera Greta Thunberg.

En “Primavera silenciosa” Rachel, que era biòloga de formació, denúncia la EXPLOTACIÓ de la terra mitjançant agroquímics, que no respecten les harmonies i equilibris preexistents, i que provocaven la desaparició de les papallones i el silenci dels ocells en el paisatge rural americà.

El propi concepte d’explotació agrària és en sí patriarcal. L’ús de pesticides es justifica per la necessitat de LLUITAR contra les plagues. Lluitar contra la natura també és un concepte patriarcal, el del caçador, però a nosaltres no ens agrada el patriarcat.

Per això les Horteres hem titulat la xerrada “Protegir la natura amb la natura”. No us donarem armes de lluita contra insectes i microorganismes, al contrari, us proposarem remeis que ajudin a establir l’equilibri natural, perdut per diverses circumstàncies.

Us esperem cultivadores d’hort, de testos, d’arbres o de flors.

Ponent: Manela Gonzalez

Acte presencial i virtual. No mixt.

Etiquetes:

Data

18 juny 2021
Expired!

Hora

18:00 - 20:00
Sala d'actes Sororitat

Lloc

Sala d'actes Sororitat
Ca la Dona
Horteres CLD

Organitzadora

Horteres CLD
Telf:
692177749
Email
horterescaladona@gmail.com

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?