Tertúlia Pròleg: “Una teòria feminista de la violència”

Divendres 24 de novembre, a les 18h30

En la setmana del 25N, des de Pròleg, dedicarem aquesta tertúlia al llibre “Una teòria feminista de la violència”, de Françoise Vergès.

Contra l’esperit del temps, Françoise Vergès ens insta a rebutjar l’obsessió punitiva de l’Estat, en benefici d’una justícia reparadora.

El llenguatge oficial sobre la igualtat homes-dones és un repertori de violències: assetjament, violació, maltractament, feminicidi. Aquestes paraules designen una cruel realitat. Però no en dissimulen una altra? La de les violències que es cometen amb la complicitat de l’Estat. En aquesta obra, Françoise Vergès denuncia la tendència securitària de la lluita contra el sexisme. En focalitzar-nos sobre els «homes violents», eludim preguntar-nos sobre els orígens d’aquesta violència. Per a l’autora, no hi ha cap dubte: el capitalisme racial, els populismes ultraconservadors, la destrucció dels països del Sud per les guerres i els saqueigs imperialistes, els milions de persones exiliades i la recrudescència carcerària posen les masculinitats al servei d’una política de mort. 

Data

24 nov. 2023
Expired!

Hora

18:30 - 20:00

Subscriu-te a Ca la Dona

juny 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?