ULLAL, festival de fotografia incisiva: últim dia per presentar-se!

ULLAL, el festival de fotografia incisiva, torna per segon any!
Convocatòria oberta del 14 de novembre de 2022 al 29 de gener de 2023 (termini ampliat!)

Sobre ULLAL
En un context global carregat d’imatges fugaces i efímeres, però produïdes des d’un règim visual hegemònic, es fa necessari generar espais de creativitat que qüestionin els rols assignats pels mitjans de comunicació i els relats institucionals. A les ciutats hi habita una memòria visual extraordinària relativa a les lluites socials, als moviments de base i als cossos i identitats dissidents que són els que els confereixen la seva personalitat reivindicativa i revolucionària.

ULLAL vol esdevenir un catalitzador, en l’escenari que és la ciutat de Barcelona, d’aquesta energia dissident i generar un arxiu visual que, des del present, en segueixi donant compte. Volem incidir, des de la pràctica fotogràfica, en la realitat d’aquelles persones, col·lectius i esdeveniments, que sovint són exclosos tant del camp de visió hegemònic com de la producció d’imatges.

El motor d’ULLAL és doble. D’una banda, l’okupació de l’imaginari dominant i, de l’altra, posar el focus en les accions col·lectives i socials que, a través d’exercicis quotidians i organitzats de resistència, plantegen i reclamen una alternativa de vida més sostenible i justa.

Com puc participar?
Creiem en l’existència i desenvolupament d’espais i relats contra hegemònics, per això prioritzem les perspectives i produccions artístiques generades des d’altres mirades que NO siguin les d’homes cis, blancs, heterosexuals i europeus. Apel·lem i confiem en l’auto responsabilitat per participar en la convocatòria segons aquests criteris.
La participació a Ullal està oberta a individualitats, col·lectives i equips artístics de qualsevol edat, de tots els nivells (professionals o no) i sense restricció per procedència o residència.

Modalitats:
Es poden presentar fotografies que utilitzin qualsevol suport i tècnica: digitals, analògiques, materials intervinguts, instal·lacions, fotomuntatges, etc.

Resolució de les obres seleccionades: primera quinzena de febrer 2023.

El festival tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril del 2023 a Can Batlló. L’exposició es prolongarà fins al 31 de maig. Existeix la possibilitat que una vegada acabi el festival, la selecció de fotografies s’exposi de manera itinerant per diferents espais de Barcelona.

Aquest projecte, inicialment impulsat des de FemArt, es fa possible gràcies a l’equipa Ullal, un col·lectiu format per activistes transfeministes i anticapitalistes, que ens reunim cada dilluns de 18h30 a 20 h a Ca la Dona (C. Ripoll, 25).

Més informació: ullalfest.org

Data

29 gen. 2023
Expired!

Subscriu-te a Ca la Dona

febrer 2023
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?