Jocs i Joguines. No a les joguines sexistes i bel·licistes – Dones x Dones

dxd2015JOCS I JOGUINES

DONES X DONES us volem fer arribar algunes idees i criteris que val la pena que tingueu en compte abans de triar les joguines per a les vostres filles i fills.

La joguina i el joc són una activitat fonamental per als infants, formen part de la seva vida. Són una manera de descobrir el món que els envolta i són una forma d’expressió i de comunicació. A més, contribueixen al desenvolupament físic, mental i social; a través del joc i les joguines, els infants expressen, emocions i sentiments.

Probablement una de les primeres qualitats que hem d’exigir a una joguina sigui senzillament que permeti el joc. Arribades aquestes festes, ja sabem que les campanyes publicitàries als mitjans de comunicació, especialment a la televisió, imposen modes que no tenen en compte el valor educatiu que poden tenir les joguines. L’objectiu es vendre. Com més complexes, cares i fascinants, més bones són. Per això creiem que val la pena pensar en aquests criteris que us suggerim:

  • La joguina ha de respectar els interessos de les nenes i els nens.Ha de ser adient a les seves edats.
  • Ha de ser estimulant i versàtil, oferir la possibilitat de desvetllar la fantasia, la imaginació i la creativitat. No convertir l’infant en espectadora o espectador passiu.
  • La joguina ha de ser segura. Cal comprovar l’etiquetatge que l’acompanya; que porti el nom o la marca de la seva fabricació i que compleixi la normativa de la CE.
  • Les joguines han de ser les justes. Cal educar per a un consum responsable i sostenible.
  • Les joguines no han de contribuir a la reproducció dels estereotips sexistes. No poden limitar els infants a les suposades funcions i rols de gènere que marca la societat.
  • No han de contribuir a fomentar l’agressivitat ni la violència.
  • Les joguines han de facilitar la cooperació, el compartir, la interacció entre grans i petites i petits.
  • Han de ser respectuoses amb el medi ambient i els drets de les persones. Cal comprovar amb quins materials estan fetes i de quina manera s’ha fabricat; que al seu darrera no hi hagi explotació laboral infantil, per exemple.

Esperem, i desitgem que aquests criteris i suggeriments us aportin algunes idees.

NO A LES JOGUINES SEXISTES NI BEL·LICISTES!

SÍ A LA CREATIVITAT I LA IMAGINACIÓ

Compra i regala l’agenda de les dones 2015. Els guanys d’aquest any van per la reconstrucció de GAZA!!!

BONES FESTES ANTIMILITARISTES I FEMINISTES

Fora les guerres de la historia!!! ni guerra que ens destrueixi ni pau que ens oprimeixi!!

donesxdones@gmail.com – Dones x Donesdxd2015

Log in with your credentials

Forgot your details?