18d::I visqueren felices… una proposta literària a favor del lesbianisme

GetAttachment.aspxRecordeu la lectura dels contes de la proposta I visqueren felices per Santa Jorgina? Doncs tornem a tenir notícies:

Hi havia una vegada un grup de dones i lesbianes de vida alegre amb ganes de contagiar l’alegria a altres dones i lesbianes. No sabien gaire com es feia, això de contagiar l’alegria. Si busques contagi al diccionari només hi trobes el contagi de la grip o de coses pitjors… Però i l’alegria? Com es podia contagiar, l’alegria? Això es preguntaven per separat cada una a casa seva, rumia que rumiaràs, fins que un dia van decidir quedar per berenar. Assegudes davant unes infusions i molta xocolata, van decidir convocar lesbianes, trans i dones en general a escriure històries amb final feliç, històries sobre nosaltres. Així va néixer «I visqueren felices…», un projecte literari, una invitació a la creació que vol ser un contagi de la felicitat.

Aquest és l’inici del nostre conte i d’això ja fa més d’un any. Vam convocar un certamen en el qual podien participar lesbianes, trans i dones en general presentant contes, fotonovel·les i còmics amb tres únics requisits: personatges lèsbics, final feliç i en català. El certamen va tenir un èxit notable. El passat 8 de març vam donar a conèixer els contes, la fotonovel·la i els còmics seleccionats, que formaran part del volum col·lectiu. Un conjunt de vint-i-cinc creacions en català, amb final feliç, que parlen de persones que habitem un món on sovint no ens deixen cabre, perquè som rares, maldestres, grasses, solteres, promíscues, xicotots, floretes, sense feina remunerada, amb mainada, adolescents que volen agradar-se a si mateixes, massa efusives o massa callades, velles, mandroses, precàries… Creacions que parlen del món lèsbic, no només sobre relacions sexoafectives sinó també sobre com construïm famílies escollides, com envellim, com ens cuidem, etc.

Ara mateix estem en la fase d’edició i difusió de la campanya de mecenatge. Per aquest motiu i gràcies a la col·laboració de la videoartista Raquel Rei Branco, presentem un book-tràiler del projecte el proper 18 de desembre, 2/4 de 21h. a la Ciutat Invisible.

Més informació: http://ivisquerenfelices.blogspot.com.es/

Log in with your credentials

Forgot your details?