22-28/05::. 25è Memorial Internacional de la Sida

El Museu d’Història de Catalunya exhibeix del 22 al 28 de maig una selecció de seccions del Tapís Memorial de la Sida a Catalunya amb motiu del 25è Memorial Internacional de la Sida.

Es tracta d’una composició feta amb tapissos individuals amb els noms de persones mortes a Catalunya a conseqüència de la Sida que han estat confeccionats al llarg de més de dues dècades per familiars i amics.

L’entitat Projecte dels Noms-Hispanosida va promoure la creació del Tapís Memorial de la Sida a Catalunya el 1993 inspirant-se en una iniciativa originada el 1987 als Estats Units per reflexionar sobre l’impacte de l’epidèmia, l’estigma i la discriminació que encara avui pateixen moltes persones que viuen amb VIH. Més de 70.000 tapissos commemoratius confeccionats a més de 40 països d’arreu del món formen el Tapís Internacional Memorial de la Sida: una immensa superfície  tèxtil que mostra l’impacte de la malaltia a tot el món. En aquest sentit, el Tapís ha esdevingut l’eina de sensibilització més emblemàtica en la lluita contra l’epidèmia.

Des del 2017 el Tapís Memorial de la Sida a Catalunya forma part de les col·leccions del Museu d’Història de Catalunya, com a testimoni de la immensa pèrdua humana que va comportar la malatia de la Sida al nostre país, en els seus anys més foscos. Així mateix, aquest tapís ha de servir per a que les generacions futures no oblidin el milers de vides perdudes.

Aquesta exposició es un dels actes que se celebren coincidint amb la celebració a la ciutat de Barcelona del 25è Memorial Internacional de la Sida, que tindrà lloc el dissabte 26 de maig a les 12 del migdia al Memorial Permanent de la Sida (Jardí d’Aclimatació del parc de Montjuïc). L’associació Projecte dels NOMS juntament amb Checkpoint, centre de detecció de VIH organitza el Memorial Internacional de la Sida a Barcelona. Com sempre, el Memorial se celebrarà en record dels més de 30 milions de persones mortes a causa de la sida en tot el món, i de manera especial dels desapareguts a Catalunya, més de 10.000.


http://www.mhcat.cat/actualitat/noticies_agenda/noticies

Log in with your credentials

Forgot your details?