22M:: Xerrada “Homonacionalisme i Pinkwashing”

pinkwashing

Aquest dilluns a les 20h a Can Vies, es farà la xerrada “Homonacionalisme i Pinkwashing: Polítiques de l’Apartheid israelià”, a càrrec d’Ana Sànchez, del Boycott National Committee, i de Daniel Ahmed Said, activista queer musulmà.

“Pinkwashing (rentat rosa o rentat d’imatge rosa) és un préstec lingüístic (de l’anglès pink, rosa, i whitewash, blanquejar o encobrir) per referir-se, en el context dels drets LGBT, a la varietat d’estratègies polítiques i de màrqueting dirigides a la promoció de productes, empreses o institucions apel·lant a la seva amabilitat cap als gais.

L’expressió és especialment utilitzada per referir-se al rentat d’imatge de l’Estat d’Israel que, promovent a la seva població LGBTI, esbiaixa la violació sistemàtica dels Drets Humans de la població palestina.  A través de projectar l’aparença de ser un territorio simpatitzant LGBT la població LGBTI pot arribar a sentir-se identificat amb les posicions polítiques de l’Estat (homonacionalisme), participar de la islamofòbia institucionalitzada al considerar que la població musulmana és necessàriament homòfoba o obviar la discriminació soferta al seu propi país.”

Lloc: c/ Jocs Florals 42, <M> L1 i L5 Pl Sants

Log in with your credentials

Forgot your details?