28/04:: concert CONCEPCIÓ BADIA: les cançons d’una vida

concepcio-badiaEl divendres 28 d’abril, a les 21.00h, tindrà lloc el concert CONCEPCIÓ BADIA: les cançons d’una vida, interpretat pels alumnes de Cant del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, del Conservatori de Sabadell, del Conservatori Superior del Liceu i de l’ESMUC, Pau Casan i Montserrat Cabero, al piano, i la narradora Eulàlia Benito i Ardèvol.

L’acte tindrà lloc a la Sala de Llevant de la Biblioteca de Catalunya (carrer de l’Hospital, 56, Barcelona).

Un concert dedicat a la figura de Concepció Badia, en commemoració del 120è aniversari del seu naixement, a través d’una selecció d’obres i escrits que il·lustren la carrera d’una de les sopranos catalanes més rellevants del segle XX.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Concepció Badia i Millàs, també anomenada Conxita (Barcelona, 14 de novembre de 1897 – 2 de maig de 1975) Alumna d’Enric Granados, Frank Marshall i Rosa Colmell, debuta l’any 1913 al Palau de la Música Catalana en una versió de concert del Parsifal de Richard Wagner. La seva carrera la portà als principals escenaris del món i li valgué la devoció dels principals compositors i músics que conegué dins i fora de Catalunya. Se l’ha recordada, especialment, per les seves interpretacions de cançó catalana, espanyola i llatinoamericana. Va estrenar cançons, sovint dedicades, de compositors com Enric Granados, Francesc Alió, Felip Pedrell, Pau Casals, Amadeu Vives, Enric Morera, Jaume Pahissa, Joaquim Nin, Lluís Millet, Lamote de Grignon, Frederic Mompou, Manuel Blancafort, Joaquim Homs, Xavier Montsalvatge, Joaquim Nin-Culmell, Robert Gerhard, Òscar Esplà o Narcís Bonet. D’entre els compositors espanyols destaquen Manuel de Falla i Joaquín Rodrigo, i d’entre els que coneix durant el seu exili sudamericà, destaquen noms com ara Juan José Castro, Alberto Ginastera, Heitor Villa-Lobos, Carlos Guastavino o Jayme Ovalle. Oberta als corrents més avantguardistes de la música del seu temps, li dediquen elogis els músics més prestigiosos, com Arnold Schönberg. Va desenvolupar, a més, una important tasca pedagògica en diversos cursos i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb deixebles tan destacades com Montserrat Pueyo, Miriam Alió, Mercè Puntí i Montserrat Caballé.

Log in with your credentials

Forgot your details?