28/04, La Xarxa Dones per la Salut convoca a la mani: 11:30h Balmes/Gran Via, bcn: No volem perdre la salut que tenim…Ni un pas enrere

logo xarxa de dones per la salutLes que pugueu diumenge…la Xarxa de Dones per la salut us convoca i convida a anar plegades a la manifestació del 28 d’abril

TOTA LA GENT DE SALUT HEM QUEDAT A  LES 11.30 A BALMES/ GRANVIA A LA MANI!!!!!

Per confluir amb les altres COLUMNES  d’ensenyament i funció publica a les 12.30  a la Plaça Catalunya i anar plegades amb les altres columnes fins el Parlament

La pancarta general de davant seran dones!!! Es demana anar de blanc però nosaltres afegim amb alguna cosa lila!!

Contra els pressupostos antisocials del Govern!!! CONFLUÈNCIA CIUTADANA CONTRA RETALLADES I PRIVATITZACIONS

PER UNA SANITAT PUBLICA DE QUALITAT I AMB CALIDESA. Juntes podem . NI UN PAS ENRERE!!!

Aquí, el manifest final del bloc de salut. Un molt bon manifest!

Us adjuntem el manifest del 28 de Maig per recordar-vos LES NOSTRES PROPOSTES:

mani bcn 28abril 11:30 xarxa dones per la salut balmes/granviaPROU RETALLADES, LA SALUT ÉS UN DRETPER UNA VIDA DIGNA, SALUDABLE I AMB PLAERLa Xarxa de Dones per la Salut, que som una federació que agrupa 23 organitzacions, associacions i grups de dones Feministes que treballen per la millora de la Salut amb perspectiva de gènere,

Volem manifestar la greu preocupació i indignació que tenim davant de la retallada de drets a la salut que estem vivint que està derivant ja en la pèrdua de salut, d’una gran part de la població del nostre país, en especial les persones més vulnerables entre elles les dones que estem sustentant aquest societat.

Una crisi provocada pel seu propi sistema capitalista i patriarcal i que pretenen resoldre retallant els nostres drets. ja que el seu objectiu, com sempre, no som les persones sinó el benefici dels rics, dels bancs ….

La Xarxa de Dones per la Salut, manifestem el nostre profund convenciment que la defensa dels serveis públics amb qualitat professional i calidesa humana és una premissa necessària per garantir la SALUT l’equitat entre les persones.

Manifestem el nostre rebuig respecte a la Polítiques del Governs de l’Estat Espanyol i des de Catalunya que provoquen pèrdua de drets (com la universalitat i la gratuïtat en l’accés, eliminació de la targeta sanitària a diversos col·lectius…,, les limitacions a la cartera de serveis, el decret 16/12, repagament, euro per recepta i retallades com la disminució de personal, disminució de serveis, disminució de llits, eliminació de programes de salut pública, de programes de formació com la Unitat docent de llevadores de la universitat de Barcelona…disminució de fons per l’atenció (prevenció i atenció ales persones amb VIH..) etc, retallades a les subvencions a les associacions de dones.Això està afectant especialment a les dones de tres maneres:

– com usuàries, com treballadores, ja que una gran part del personal sanitari actual són dones (especialment a la primària que ja suporta un volum de treball inassolible) i com curadores, ja que la tasca de cura que ja assolim tradicionalment augmentarà amb la reducció encara major dels temps de permanència hospitalària dels malalts, la reducció encara major del serveis per malalts mentals, i la reducció de serveis i ajudes per persones grans dependents.

La Xarxa de Dones per la Salut, estem convençudes que es reduiria la medicalització si es promou la capacitat de les dones-usuàries en les seves autocures, partint de la informació i formació necessària, de confiar en els seus propis recursos i compartir corresponsabilitat en els processos. I per això no s’han de reduir drets sinó que:

– S’ha de retirar del calendari vacunal la vacuna contra el virus del papil·loma humà, per què es innecessària, potencialment perillosa per les nenes i molt cara. I s’ha de substituir per un programa de cribatge poblacional que és molt més eficient en termes de cost-efectivitat i innocu per la salut de les dones.

– Cal incrementar la presència de professionals de la psicologia als caps d’atenció primària, per facilitar la derivació dels altres professionals, fer atenció individual i grups de terapèutics, la qual cosa reduiria la prescripció de psicofàrmacs, que representen un dels capítols mes grans de la despesa farmacèutica i es destinen sobre tot a les dones.

– Es urgent reduir el número de cesàries i, en general, l’aplicació a tots els hospitals de Catalunya de l’Estratègia d’Atenció al Part Normal.

– Cal prendre les mesures oportunes (formació als professionals d’atenció primària, etc.) per la aplicació del Protocol per l’Abordatge de la Violència Masclista en l’Àmbit de la Salut a Catalunya

-Dret al propi cos dret a decidir. Avortament lliure i gratuït

Respecte al desplegament i desenvolupament de la llei Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció de l’Embaràs, considerem que: No s’ha de modificar la llei com proposa el PP, sinó és per millorar-la, treure-la del Codi penal i garantir el dret de les dones a decidir com hem estat demanant els darrers 30 anys, a tot l’Estat i en relació a l’ actual desplegament:

– Cal que es decideixi quin és el sistema global pel qual les dones podran accedir a una IVE a Catalunya tal i com marca la llei: accessible, gratuïta i amb totes les garanties de seguretat, qualitat i confidencialitat.

– Cal que les dones rebin una informació adequada i imparcial tant de l’avortament quirúrgic com del farmacològic perquè puguin decidir quin és el que els resulta més convenient.

– Cal que es faci públic el mapa de centres acreditats i que practicaran IVEs a tot el territori català, siguin ASSIRs, hospitals o clíniques privades regulant, alhora, l’objecció de consciència de tal manera que no afecti a les necessitats de les dones.

– Que es posi en funcionament una formació especialitzada i de qualitat adreçada a professionals sociosanitaris en matèria d’IVE. I que desapareguin qualsevol tipus d’intermediaris en l’accés de les dones a la IVE.

– Cal fer la planificació per a la inclusió dels mètodes anticonceptius a la cartera de serveis de la xarxa pública com marca la llei.

– Cal planificar el programa d’educació afectivosexual dins de l’ensenyament obligatori, tal i com es desenvolupa a la llei.

La Xarxa de Dones per la Salut per últim, considerem que cal avençar en la incorporació de la perspectiva de gènere a la salut tant a través de la formació dels professionals i per això pensem que no s’ha d’eliminar cap Unitat de Docència (com s’ha fet amb les Llevadores ) i s’ha de donar suport a les associacions de dones, que treballen per la salut de les dones des de diverses vessants ( Atenció, Sensibilització, Formació) i incorporar les seves propostes a les polítiques de salut.

Barcelona, 28 de maig de 2012

Log in with your credentials

Forgot your details?