31/10::. Ecofòrum del grup de les Horteres: “El món en perill de les abelles” a les 18.00h a Ca la Dona

El grup de horteres de Ca la Dona, realitza una sèrie de EcoFòrums sobre Ecofeminisme; sobirania alimentària, control de les llavors a nivell mundial pels grans laboratoris, la compra de Monsanto per l’empresa farmacèutica alemanya Bayer i les seves repercussions!! etc.


En la propera trobada de debat, que tindrà lloc el 31 d’Octubre pròxim, es projectés i debatrà, sobre el tema del món en perill de les abelles … L’objectiu és el coneixement i la conscienciació de l’enorme perill en què es troben.


“Si l’abella desaparegués del planeta, l’home sol li quedarien 4 anys de vida”. Aquesta frase, atribuïda pel cinema a Albert Einstein, pot semblar exagerada, però és una manera impactant de situar aquest animal en l’important lloc que ocupa per a l’espècie humana. Ara, el planeta de lamentar una perillosa amenaça: les abelles són ja una espècie en perill.
El 1988 hi havia un total de 5 milions de ruscs als Estats Units, però en 2015 van passar a quedar només la meitat, aproximadament uns 2,5 milions. Van morir el 42,1% de les colònies. I aquest 2016, les prediccions són pitjors.
Aquests petits insectes són crucials per a l’ésser humà. Els problemes que afecten les abelles i altres insectes pol·linitzadors suposen una important amenaça per a l’alimentació mundial, especialment a les zones del planeta amb dificultats per proveir de nutrients als grups socials més desfavorits.
Segons el punt de vista d’alguns experts, aquesta crisi es deu al canvi climàtic, “que desorienta les abelles. Aquests animals tenen els cicles climàtics molt marcats, i si varien com ara, això les trastoca. Si les abelles desapareixen, amb elles s’en anirien multitud de plantes que en depenen i darrere, assolats per la fam, probablement els éssers humans.

Sent un tema tan interessant, el Grup de horteres, anima a participar a la projecció i el debat ..

Tindrà lloc a Ca la Dona, el dia 31 d’octubre a les 18:00 h. en la 3a planta

Log in with your credentials

Forgot your details?