14/02:. [CONCENTRACIÓ I MARXA] L’amor romàntic perjudica greument la teva autonomia

“A totes les companyes de 9 Barris, des de Novembre Feminista (espai de confluència per l’abordatge de les violències masclistes que ens reunim a Ca la Dona) ens complau compartir amb totes vosaltres una convocatòria de concentració i marxa feminista  pel 14 de febrer  a les 19 hores a Nou Barris.  Ens agradaria comptar amb la  vostra participació activa, us convidem a llegir amb nosaltres el manifest.”

 

 

CONVOCATÒRIA · 14 DE FEBRER · CONCENTRACIÓ I MARXA FEMINISTA

 

LLOC:  la Marquesina de Via Júlia amb Joaquim Valls (METRO L4 Parada Via Júlia). La marxa de protesta s’iniciarà al cap de mitja hora i realitzarà el recorregut Via Júlia / Plaça de la República / Plaça de les Mares de Maig. 

14 F  “DESMUNTEM SANT VIOLENTÍN”

Construïm relacions amoroses lliures de violència masclista
Els mites de l’amor romàntic perpetuen els estereotips de gènere
La comissió de violències de VAGA FEMINISTA y Novembre Feminista us convoquem el proper 14 de febrer a les 19h00 a Nou Barris a les accions de protesta contra la violència masclista que fem coincidir amb la data de “Sant Valentí”, per assenyalar que els mites de l’amor romàntic fomenten relacions d’opressió.

 

L’acte arrencarà amb una concentració a les 19h a Nou Barris a la marquesina de Via Júlia amb Joaquim Valls (METRO L4 Parada Via Júlia). La marxa de protesta s’iniciarà al cap de mitja hora i realitzarà el recorregut Via Júlia / Plaça de la República / Plaça de les Mares de Maig. 

 

Aquest 14 de febrer fem una CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA

EL 8 DE MARÇ PER DENUNCIAR també les VIOLÈNCIES MASCLISTES

 

El mite de l’amor romàntic, clàssic en la nostra cultura, perpetua els estereotips de gènere i és la base de moltes relacions tòxiques. Aquest suposat ideal romàntic provoca l’acceptació, normalització, justificació o tolerància de comportaments clarament abusius, ofensius i desiguals, que duen a un important desequilibri de poder i són base i justificació de les violències masclistes.

A més, el capitalisme imperant, s’uneix a aquest mite patriarcal celebrant una festivitat basada en el consum.

Perquè ens hi va la vida i la salut, desmuntem els mites de l’amor romàntic!

NO ACCEPTEM:

  • La compatibilitat de l’amor amb el maltractament.
  • Creure que el desenvolupament personal està fora de nosaltres  mateixes, en una altra persona que ens farà completes, com veiem en frases com “la meva vida no té sentit sense tu”.
  • Que l’amor és “lliurament total”, “donar-ho tot sense esperar res a canvi”, o “oblidar-me de mi”.
  • Que la gelosia expressa amor “necessito saber on ets, tenir les teves claus de les xarxes socials perquè t’estimo i pateixo”.

Diem PROU i estem en #ALERTA FEMINISTA davant un ideal romàntic entorn de les relacions amoroses que en realitat ens posen en RISC.

El model d’amor canvia en les èpoques històriques, no ha estat sempre el mateix! Actualment tenim un model judeo-cristià basat en un sistema heteropatriarcal, on les relacions amoroses són més centrals en les vides femenines que a les masculines, que supedita les dones, que enalteix el sacrifici, el lliurament, el control i les situacions de dificultat, sent un excel·lent caldo de cultiu de les situacions abusives i les violències masclistes.

Cal fomentar relacions ben-tractants, que tenen en compte l’altre, amors que cuiden i que són diversos!

#14Febrer 

#SanViolentin
#14Feminista
#NosQueremosVivas
#14FAmorSinCadenas

#VIVESiREBELS.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?