Ballant per l’endometriosi
- El proper 7 d’octubre se celebra la tercera edició d’ENDODANCE al Centre Artesà Tradicionàrius.
- ENDODANCE és un moviment que ajuda a la causa de les dones amb endometriosi a través del ball.
- Aquesta tercera edició comptarà amb la presència de la ballarina professional Devorah Korek, coreògrafa, mestra directora de l’escola i creadora del Mètode
Barcelona 3 d’octubre. – El dissabte 7 d’octubre se celebra a Barcelona la tercera edició de l’espectacle conegut com a ENDODANCE que és un moviment que ajuda a les dones que pateixen endometriosi a través del ball.
“ENDODANCE: Ballem per l’Endometriosi” és un espectacle anual de dansa que té com a finalitat servir de plataforma per difondre i conscienciar a la societat sobre la malaltia de l’Endometriosi, una malaltia crònica sense tractament específic que és molt desconeguda i que afecta entre un 10 i un 15% de les dones en edat fèrtil.
El 100% dels diners recaptats serà donat a l’Associació Endometriosi Catalunya (EndoCat) perquè segueixin donant suport a les afectades realitzant actes i fent difusió.
El fil conductor és bàsicament la dansa oriental i les arts escèniques, en la qual es combinen monòlegs enfocats a donar a conèixer la patologia i l’impacte que té en la vida de les dones afectades.
En aquesta edició, la trobada comptarà amb la ballarina Devorah Korek, creadora del Mètode Sarabi i una de les precursores i impulsores de la dansa oriental a Espanya, 55 ballarines arribades de les quatre províncies de Catalunya i Julia Méndez, coneguda ballarina de dansa oriental que ve des de Màlaga per donar suport a la causa.
Aquest any, a més, es farà entrega de tres guardons, destinats a reconèixer la tasca realitzada per personalitats i entitats donant suport a les dones que pateixen aquesta malaltia.
L’endometriosi és un trastorn ginecològic crònic que afecta milions de dones a tot el món. La seva incidència és creixent i es calcula que una de cada 10 dones pateix els símptomes, segons l’OMS. No obstant això, encara són poques les que coneixen el nom d’aquesta malaltia i encara menys les que tenen informació sobre els seus símptomes.
Els dolors abdominals forts són el símptoma més freqüent i també el més confús, ja que se solen confondre sovint amb els de la regla. No obstant això, la malaltia es manifesta de forma diferent en cada dona. Aquesta patologia és asimptomàtica en el 15 al 30 per cent de pacients amb endometriosi.
Per a més informació contactar amb:
Mireia Mallol :: 670 704 497 Jordi Martín :: 667 211 153