llegim plegades festí babette_

Llegim plegades “El festí de Babette”

Les companyes del Centre de Documentació de Ca la dona us convoquem a una nova sessió de lectura oral, i ja serà la quarta. Una vegada més es tracta d’una obra que té un gran interès, perquè la seva qualitat literària és excel·lent i perquè el contingut és evocador del món de les dones i de les seves dinàmiques en àmbits estranys i de contrast. Llegirem El festí de Babette*, una història que l’escriptora danesa Karen Blixen (1885-1962) va publicar per primer cop en anglès el 1950 sota el pseudònim Isak Dinesen.

El festí de Babette* insinua elements autobiogràfics de l’autora pel que fa a la identitat, a la necessitat de reconeixement i a un profund sentiment dolorós. La figura de refugiada de la protagonista del conte, Babette Hersant, inclou les característiques essencials de la pèrdua i de la recuperació.

Un factor que delata l’esmentada cerca d’identitat és el fet que l’obra fou escrita primer en anglès i després traduïda al danès. Aquest relat, fins al 2008, inèdit en català, va ser traduït directament del danès per Maria Rosich i va ser publicat amb Viena Edicions.

Convidem a la lectura les amigues i companyes que van veure la pel·lícula El festí de Babette l’any 1987 per a rememorar el menú i els plats que es descriuen a la història sense cap indicació de preparació i tan ben exposats al cinema. I potser després d’aquesta lectura i de reveure el film corresponent, caurem en la temptació i continuarem llegint o rellegint Memòries d’Àfrica (1937) l’obra més famosa i autobiogràfica de Karen Blixen que també va ser portada amb gran èxit al cinema l’any 1985 amb Meryl Streep i Robert Redford.

Ens trobarem via Zoom, el dilluns 14 de desembre a les 18h30, per a llegir en veu alta i sentir-nos des de les nostres diversitats per a gaudir i compartir bona literatura

Podeu inscriure-us omplint el formulari i indicant si preferiu llegir o escoltar.

Us hi esperem a totes!!!

*Si voleu encarregar el llibre, truqueu a Pròleg al 933 19 24 25

Horari:
– Dilluns: 17 a 20.30h.
– Dimarts-Dissabtes: 11 a 14.30h i de 17 a 20.30h

Data

14 des. 2020
Expired!

Hora

18:30 - 20:00
Zoom

Lloc

Zoom
Web
https://zoom.us/
Inscripcions

Subscriu-te a Ca la Dona

maig 2024
No event found!
Veure més
0 Comments

Log in with your credentials

Forgot your details?