Ajuts per pal·liar la crisi

Ajuts d’habitatge

Ajornament de la hipoteca

Moratòria de 3 mesos per al pagament de les quotes de les hipoteques de l’habitatge habitual i immobles d’empresaris i professionals amb reducció d’ingressos a causa de la COVID-19.

Moratòria dels desnonaments

Durant l’estat d’alarma es pot sol·licitar l’aturada d’un desnonament si l’arrendatari està en situació de vulnerabilitat econòmica o social.

Pròrroga dels contractes de lloguer

És una pròrroga extraordinària de 6 mesos per als contractes d’arrendament d’habitatge habitual que finalitzen durant l’estat d’alarma.

Ajornament del lloguer (habitatges públics)

Suspensió de la facturació dels contractes de lloguer dels pisos i locals comercials del parc d’habitatges públics de la Generalitat des de l’abril i fins que duri la situació d’excepcionalitat.

Ajornament del lloguer (grans propietaris)

Ajornament temporal i extraordinari del pagament de la renda de lloguer o reducció del 50% per a inquilins de grans propietaris, d’empreses o públics que no són de la Generalitat.

Pagament del lloguer a majors 65 anys i a dones víctimes de violència masclista

Avançament del pagament dels ajuts al lloguer als col·lectius especialment vulnerables, com són la gent gran i les dones que han patit violència masclista.

Microcrèdits per pagar el lloguer (petits propietaris)

Microcrèdits al 0% d’interès per fer front al pagament del lloguer d’habitatges de petits propietaris. Cal demanar primer l’ajornament del pagament. Es demana a l’entitat bancària abans del 30 de setembre.

Ajuts de consum

Descomptes en la factura de la llum

El bo social elèctric proporciona descomptes del 25% o del 40% en la factura elèctrica i aplica tant a usuaris domèstics com a autònoms.

Adquisició de subministraments bàsics

Abonament únic de 200€ per fer front a les despeses de subministraments bàsics com les de farmàcia, d’alimentació… Cal tenir persones a càrrec.

Descomptes en la factura de l’aigua

Reducció del 50% del cànon de l’aigua per a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).

Moratòria per al tall del servei de telèfon i internet

Durant l’estat d’alarma les empreses de telecomunicacions no poden tallar el subministrament del servei de telèfon i internet.

Log in with your credentials

Forgot your details?