CNDC-Manifest Dones migrades i refugiades

PROU DISCRIMINACIÓ I VIOLÈNCIA CONTRA DONES MIGRADES I REFUGIADES!

 

Dones invisibilitzades i violències invisibles

 

Gran part de les dones migrades i de les dones refugiades són exposades a riscos, explotacions i violències derivades de circumstàncies més greus que els homes, per ser –en la seva majoria– dones joves, soles i pobres. El fet de viure en un altre país pot generar una condició d’aïllament i una situació de discriminació que provoquen major vulnerabilitat.
Moltes de les dones migrades i de les dones refugiades, a més, són víctimes de la violència estructural ocupant les posicions més baixes en l’ordre socioeconòmic degut a l’efecte de la intersecció entre gènere, procedència, classe social i situació administrativa. També s’uneixen a aquest complex teixit de condicions, discriminacions que tenen a veure amb la interpretació religiosa, les pràctiques culturals, les creences i les actituds masclistes. Tot això es manifesta en la invisibilitat social, en la precarietat i la desprotecció laboral, la invisibilitat de les tasques realitzades a les llars i de cura (activitat ocupada majoritàriament per aquestes dones) així com la falta d’oportunitats per accedir a treballs més qualificats, de responsabilitat i amb major remuneració.
El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC):

 Condemna i rebutja qualsevol forma de discriminació, xenofòbia i racisme, i se solidaritza amb les dones que ho pateixen.

 Vol construir un espai de reflexió i diàleg i teixir un mecanisme d’intercanvi i treball de diferents col·lectius i entitats de dones que es manifestin i es posicionin en conjuntures polítiques i socials en funció dels drets de les migrades i les refugiades, lluitant per tenir visibilitat, espais de protagonisme i d’apoderament.

[…] podeu veure el manifest complet aquí: Manifest CNDC_Migrades i refugiades nou

 

Log in with your credentials

Forgot your details?