Comiat Sana

Companyes, amb dolor us hem de comunicar la mort de sobte dimecres a la nit d’*Encarna Sanahuja Yll* (Sana) una de les capdavanteres del moviment feminista al nostre país (des del col·lectiu feminista dels anys 70 fins a l’actual Xarxa Feminista i Ca la Dona), arqueòloga i professora universitària…Amb tot el nostre reconeixement, agraïment i estimació… I amb la confiança d’un dolç consol…Xarxa Feminista i Ca la Dona

Biografia:  Professora titular de Prehistòria a la Universitat Autònoma de Barcelona, on dono les assignatures de Prehistòria i Arqueologia de les dones. Les meves excavacions, investigacions i publicacions s’han centrat principalment a l’Edat del Bronze mediterrània, en especial al Sud-est peninsular i a les Illes Balears. Des de 1975 he estat relacionada activament amb el moviment feminista català i des de 1987 fins el 2002 vaig formar part del Centre Duoda de la UB, on vaig coordinar el primer Màster sobre Estudis de les Dones i vaig impartir l’assignatura Sexuar el pasado. També he col•laborat en el Màster sobre Violència domèstica organitzat per Tamaia i el Departament de Psicologia Social de la UAB. Des de fa dos anys dono classes de Teoría feminista al Màster Oficial en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania impulsat per l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (IIEDG). Els meus dos últims llibres publicats per la Ed. Icaria, Cuerpos sexuados, objetos y Prehistoria (2002) i La cotidianeidad en la Prehistoria constitueixen una eina útil per a qui tingui interès en el tema de l’Arqueologia de les dones.

Lectures comiat a la Sana: Lectura comiat_160110_Mercè Otero, amb un poema de Clementina Arderiu.

Lectura comiat_160110_Isabel Franc

Dijous 14 de gener de 2010. La vetlla serà a partir de les 17:30 h d’aquesta tarda, divendres, al tanatori de Sant Gervasi, i la cerimònia de comiat tindrà lloc demà dissabte a les 12:30 h al mateix lloc.

L’adreça és c/ Carles Riba, 10-12 – FGC-Av.Tibidabo i Autobusos 196, 60 i 123. No saps com arribar?

Log in with your credentials

Forgot your details?