Comunicat de Dones Juristes sobre els feminicidis del 25/09/2018

Comunicat sobre els feminicidis del 25/09/2018

El 25 de setembre vam tenir notícia de quatre feminicidis a mans d’homes a l’Estat espanyol. Dues de les víctimes mortals eren menors d’edat i foren assassinades pel seu pare.

Alguns dels agressors tenien o havien tingut processos judicials en curs que havien estat arxivats a petició de fiscalia. En d’altres, hi havia en curs una ordre d’allunyament.

Fins que l’administració no aporti els recursos suficients per a dotar de mesures que veritablement garanteixin les vides de les dones víctimes de violències masclistes, aquestes dones no podran denunciar de manera real la violència que pateixen. La gran majoria d’ordres d’allunyament són denegades, deixant les víctimes en una situació de major de desprotecció i incrementant el nombre de denúncies retirades per no poder garantir la seva seguretat. A Catalunya aquesta xifra arriba a l’alarmant percentatge del 70% d’ordres denegades.

Donada l’actual situació, hi ha casos que són autènticament abandonament institucional i que suposen, no només una revictimització, sinó pròpiament violència institucional.

Exigim mesures reals i efectives per a protegir les vides de les dones i fer viable la persecució d’aquests delictes amb un compromís de Fiscalia.

Log in with your credentials

Forgot your details?