Comunicat de Novembre Feminista davant la decisió de la Fiscalia de Barcelona de jutjar a “La Manada” de Manresa per abús sexual

Comunicat de Novembre Feminista davant la decisió de la Fiscalia de Barcelona de jutjar a “La Manada” de Manresa per abús sexual

Aquest dilluns 8 de juliol ha declarat a l’Audiència Provincial de Barcelona la menor supervivent d’una agressió sexual múltiple a Manresa. La  Fiscalia demana la condemna per abús  però no d’agressió sexual, perquè la víctima no hauria oposat resistència.

La justícia, un cop més, deixa en desemparar a totes les dones que han rebut, reben i rebran violències masclistes i violències sexuals.

Les violències sexuals són també violències masclistes i cal donar-li respostes contundents, des del sistema judicial, eliminant els masclismes que continuen considerant a les dones com responsables de les violències que reben. Les dones i les nenes tenim dret a sortir de festa, a ballar i a gaudir en llibertat sense violències. Només sí, és sí!

Cal un compromís ferm per part del conjunt de la societat en la lluita contra les violències sexuals, però exigim per part de la justícia, actuacions immediates en el camí de l’eliminació de les violències masclistes i l’aplicació urgent de la perspectiva de gènere en tots els nivells de la judicatura.

 

La justícia és masclista i patriarcal

Si ens toquen a una, responem totes.

Cap agressió sense resposta

Contra la violència masclista, autodefensa feminista

Comunicat.pdf

Novembre Feminista

Log in with your credentials

Forgot your details?