#SorollSoror per les Vaguistes Feministes Represaliades

Des de Ca la dona volem fer arribar el nostre suport a totes les companyes feministes represaliades, i especialment, a les del Comitè Feminista de Vallcarca, que seran jutjades aquest 25 de novembre, arran d’un piquet informatiu durant la Vaga Feminista del 8M d’enguany.

Sota el lema #SorollSoror les companyes de Vallcarca ens han fet saber que el passat 8 de març, mentre s’estava informant de la jornada de vaga i de reivindicació, van començar a rebre insults i cops greus per part de la propietària i els treballadors d’un establiment. Quan van aconseguir marxar, 18 vaguistes van ser retingudes durant més de dues hores, identificades i escorcollades per part dels Mossos d’Esquadra, algunes d’elles aïllades de la resta de companyes en un portal.

Finalment, la policia va prioritzar la versió de la propietària i va denunciar les 18 dones, lesbianes i trans per danys, lesions i coaccions. A més tres d’elles eren acusades d’un furt, que durant el registre els mossos van comprovar que no es va arribar a produir.

“Som conscients que mentre estiguem organitzades, la repressió intentarà trencar el teixit de sororitat, reconeixement i lluita que creem entre nosaltres, al barri i arreu del territori. Davant això, la nostra resposta és l’autodefensa. Volem articular-nos en un moviment que no deixi enrere a ningú, on ens puguem acollir des de les vulnerabilitats d’aquest sistema cada dia més violent amb les vides i fer-ho des del suport mutu, des del saber que si ens toquen a una, responem totes. Aprendre tot el sentit polític i humà d’aquesta frase i portar-la a terme cada dia.”

Des de Ca la dona recordem, que comenten les companyes de Vallcarca en el seu comunicat: “les vagues feministes estan essent represaliades, i que d’ençà que van començar, s’han produït diversos casos repressius com els de les companyes d’Horta, de Sant Cugat, de València o de Gijón. Criminalitzant i judicialitzant el moviment feminista per l’exercici del dret a vaga.”

Així doncs, ens sumem al #SorollSoror a través de les xarxes socials i els mitjans que tinguem a l’abast, per estar atentes a les possibles convocatòries o accions de suport!

Solidaritat amb les vaguistes!

Visca la Lluita Feminista!

Log in with your credentials

Forgot your details?