24/05 Dia Internacional per la pau de les dones i el desarmament

Aquest 24 de maig, dones de diferents països i procedències, ens trobem per mostrar i manifestar el nostre rebuig contra les guerres. Guerres que són una manifestació patriarcal de les violències contra les dones de manera específica: agressions sexuals, violacions, assetjaments, xantatge sexual a canvi de favors, tracta de menors amb finalitat sexual, segrestos. Els cossos de les dones en les guerres esdevenen mercaderia per obtenir beneficis.

Alhora, moltes de les dones que pateixen les violències de les guerres han estat capaces de desenvolupar estratègies pròpies : de sosteniment de la vida, de la cura de les persones més vulnerables, de cura del veïnat. De facilitar la vida en mig de l’horror de la guerra.

Dones de Síria, del Iemen, kurdes, palestines… han desenvolupat les seves pròpies estratègies per sobrepassar els espais de violència, perquè tenen clara quina és la seva prioritat: LA VIDA.

Perquè com he anat dient sempre, entre morir i matar hi ha una altra lògica: la Vida.
Dones x Dones volem manifestar el nostre rebuig :

  • Contra l’escalada armamentística
  • Contra l’augment dels pressupostos de defensa.
  • Contra l’obligatorietat dels servei militar ( Suècia, França…)
  • Contra l’adoctrinament militarista del govern espanyol a través de la ministra Cospedal, que vol implantar continguts, en el currículum escolar magnificant el paper de les forces armades. Un adoctrinament que ens recorda a temps del franquisme , en la seva “ formación del espíritu Nacional”.

Dones x Dones rebutgem:

  • La repressió contra els drets i llibertats aquí a casa nostra i a qualsevol
    territori o país. Un país democràtic no pot tenir presses polítiques ( Forcadell, Basses, Adhed Tamimi…)
  • La justícia patriarcal, que dicta sentències androcèntriques i invisibiltza les violacions contra les dones o les supedita a un fet secundari.

DONES X DONES, SEGUIREM SENT
FEMINISTES REBELS I DESOBEDIENTS.

Per una vida digna i lliure de violències i de guerres

Log in with your credentials

Forgot your details?