El projecte del Futur Monument a la Presó de dones de les Corts rep la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona

Molt contentes per aquest reconeixement, Ca la Dona és una de les 17 entitats:

El premi reconeix el procés participatiu portat a terme pel Grup Promotor del projecte, en el qual participa l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona

retocat Jornades-Internacionals-Les-Corts2Barcelona, 25 de novembre de 2015 – El Grup Promotor del projecte del Futur Monument a la Presó de dones de les Corts rebrà demà, 26 d enovembre, la Medalla d’Honor del 2015. El grup està format per 17 entitats, entre les quals l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, i compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i de la Fundació Cipriano Garcia. L’entrega de la Medalla d’Honor es farà a les 18 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Aprovat el passat 5 de maig pel Plenari del Consell Municipal de Barcelona, el premi al Grup Promotor representa el reconeixement d’un procés participatiu de més de tres anys obert a la ciutadania i al treball cooperatiu de les entitats locals i veïnals. Aquest procés té com a voluntat construir un monument dedicat a les dones -i als seus fills i filles-,  que patiren repressió en aquesta institució, amb la finalitat de retre un homenatge a aquestes persones llargament oblidade, així com a difondre la memoria d’aquest espai.

L’any 2010, una placa commemorativa va ser instal·lada en una cantonada del centre comercial que ocupa l’espai de l’antiga presó per recordar la seva existència. Amb la creació del Grup Promotor, l’any 2014 es van instal·lar sis panels provisionals amb informació sobre l’espai en la cantonada dels carrers Joan Güell i Europa i una placa indicativa a la Av. Diagonal.

Més informacions sobre el projecte: blocs.lescorts.cc/presodedones

Log in with your credentials

Forgot your details?