LA PAU A EUSKADI SEGUEIX SENT IMPRESCINDIBLE – gener 2007

Després de l’atemptat de Madrid
LA PAU A EUSKADI SEGUEIX SENT IMPRESCINDIBLE

Ens unim primer de tot al dolor de les famílies dels dos morts i dels ferits a l’atemptat de Madrid i condemnem la violència extrema que representa un atemptat que aquesta vegada ha segat les vides de dos nois equatorians, el Carlos i el Diego.

Ens comprometem una vegada més a seguir actuant perquè aquest procés de `pau que s’havia iniciat no es trenqui i segueixi endavant per les vies de la negociació i el diàleg, perquè estem convençudes que serà l’única manera d’arribar a una pau . La violència i la injustícia mai porten a la pau

Les dones d’Ahotzak (Veus per la pau) al País basc al desembre es comprometien: .

1.- A buscar els punts de trobada i aparcar les diferències
2.- A reconèixer en l’altre la part de veritat que l’assisteix.
3.- A utilitzar el diàleg sense condicions, sense prejudicis com eina per l’apropament i la discussió política com l’únic mètode per arribar a acords i aconseguir objectius polítics.
4.- A apel·lar al sentit comú i a la responsabilitat d’acordar principis, defensar valors i establir procediments democràtics que posin les vies de la solució.
5.- A assumir la perspectiva de gènere como premissa imprescindible en el procés i en el acord.

Aquestes paraules no han estat escoltades encara ni posades en practica pel govern Zapatero ni pels responsables del atemptat, però són la via per assolir algun dels objectius necessaris per la pau.

Considerem que la plataforma, just recentment creada, “Sí al procés de pau” a Catalunya ha de continuar i reforçar la seva activitat per tal de treballar per a una sortida democràtica al conflicte basc.

Des del feminisme antimilitarista us convidem a seguir plegades i plegats a actuar pel procés de pau a Euskadi i participar a totes les mobilitzacions a favor del procés de pau.

Dones per Dones (per la pau)Gener 2007

Log in with your credentials

Forgot your details?