Lectures recomanades per a reflexionar sobre el model d’amor heteroromàntic

Les companyes de Novembre Feminista i Averlasailas estan organitzant una performance col·lectiva per al proper divendres, 14 de febrer, dia de Sant Violentí i ens conviden a participar-hi. Serà un pas més vers la CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA. Denunciem les relacions amoroses tòxiques, i per a reflexionar sobre el model de l’amor heteroromàntic us fem unes recomanacions de lectura:

Usos amorosos de la postguerra española de Carmen Martín Gaite, guardonada del Premi Anagrama d’Assaig 1987. En aquesta obra, l’autora explora com la restricció, el racionament i la repressió que Franco va imposar al poble espanyol en els primers anys de postguerra van afectar decisivament als costums amorosos d’aquelles generacions.

Més recent, l’assaig de Mari Luz Esteban, Crítica del pensament amorós, que la pensadora va evocar amb Brigitte Vasallo durant una xerrada molt interessant (i que tenim gravada gràcies a les companyes de InsurRECtas).

Sense oblidar Penélope o las trampas del amor de Charo Altable Vicari i Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona de Rosa Sanchis, Premi de Pedagogia 2005, i com a curiositat, tenim també Y líbranos del amorUna visión revolucionaria del amor, el sexo y la gente de Susan Brøgger, escriptora danesa, que va provocar un escàndol en el moment de la publicació del seu assaig al 1973.

Log in with your credentials

Forgot your details?