Mostra del treball en procés del projecte “Bella”

Lupercales Bella 8M ©alvarovaldecantos 01

Ca la Dona ha estat un dels espais escollits per acollir el projecte Bella

Ciutat Vella (Títol de treball)

Bella és un projecte d’intervenció en el paisatge urbà que recorre els quatre barris de Ciutat Vella a Barcelona, i que es troba prop del seu final. Després d’haver visitat el Raval i el barri Gòtic, en els pròxims dies serà instal·lada al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del Born.

Fins al moment la lluminària ha estat instal·lada en contextos que ens han permès conèixer diferents perspectives i aproximacions al treball de planificació urbana que, centrades en els ciutadans i les persones, intenten construir les millors condicions per a una ciutat habitable i propera.

Proposta com una imatge poètica “sense títol” i sense autoria, Bella busca una relació pròpia amb l’espectador-­‐ciutadà, que és qui ha, a la fi, de dotar-­‐la de significat i decidir quina és la seva relació amb ella. El col·lectiu Lupercales és un grup de dissenyadors d’il·luminació que està portant a terme aquest projecte com una invitació a la reflexió sobre la construcció quotidiana de la ciutat.

Entenem que la naturalesa oberta, progressiva, del nostre projecte fa que tot intent d’explicar-­‐ho suposi una minva, que es faci difícil acotar. Com la ciutat mateixa, és moltes coses. També es un joc: el proper emplaçament es un secret i els i les ciutadanes hauran de trobar-­‐lo al barri de Sant Pere i Santa Caterina per poder desxifrar el seu missatge, o més bé per re-­‐crear-­‐ho, decidir-­‐ho.

Des del 15 de desembre al 8 de gener al Centre Cívic Convent de Sant Agustí hem ocupat l’espai de l’accés per la plaça Acadèmia per plantejar una exposició d’accés lliure. El que mostrarem són els nostres materials de treball i reflexió, producte de les vinculacions amb el territori, que són fruit i llavor d’aquest projecte.

Per celebrar la inauguració d’aquesta mostra, hem organitzat un concert de Nervi Trio, la banda de jazz responsable de la banda sonora dels materials audiovisuals que elaborem durant el projecte i que pretenen ajudar-­‐nos a fer memòria d’aquest recorregut de descobriment.

El viatge no ha acabat

encara… Més informació: http://lupercales.org

www.claudionervi.com

Log in with your credentials

Forgot your details?