[Donesxdones] ni l’exercit ni la guerra son mai cap solucio contra la crisii!!!

photoDones x Dones reproduïm aquest comunicat de premsa de la Xarxa antimilitarista andalusa on hi ha les nostres companyes de Dones de Negre:

Comunicat de Premsa

LA GUERRA NO ÉS SOLUCIÓ PER A LA CRISI, NI PER ALS HOMES NI PER A LES DONES

La recent concessió de la Medalla d’Andalusia a la primera dona espanyola a entrar en l’Armada espanyola i primera a estar al capdavant d’un vaixell de guerra espanyol podria interpretar com un suport a la incorporació de la dona a rols socials no tradicionals, però també pot suscitar una reflexió de més calat i mostrar l’actualitat del pensament feminista de la gran escriptora Virginia Woolf, autora del llibre “Tres guinees” i de la frase “Res canviaran les dones al món públic si es deixen subornar per entrar en la captivitat “.

Andalusia, 27 de febrer de 2013.

“Tres guinees” mostra l’estreta relació entre masculinitat, autoritarisme i cultura de guerra. Si les dones han de contribuir a acabar amb la xacra de la guerra, han allunyar-se del logos masculí que sempre l’ha fet possible. La violència ha estat una joguina i un esport masculí, la guerra ha estat una professió masculina i una font de realització personal per a ells. La unió de virilitat i violència ha portat a milions d’homes a la guerra.

La lluita de les dones per valors com la cultura i la llibertat, ha de portar-les a la masculina justificació de la violència i el militarisme? Per Virginia Woolf, la millor manera com les dones poden ajudar a evitar la guerra no consisteix en participar-hi, sinó en estar fora. Ser la primera dona a capitanejar un vaixell de guerra és contribuir a evitar la guerra?.

Preparar-se per fer el que sempre han fet els homes no és la millor manera de contribuir a la fi de les guerres. L’educació de la dona en llibertat ha de fugir de valors com la competència, el desig de superioritat, l’amor al poder i al triomf sobre els altres, la segregació … Valors que són l’origen de totes les guerres.

La incorporació de la dona al món del treball és un ingredient fonamental en la seva autonomia, però un treball no ha de ser un suborn per entrar en un altre captivitat.

Deia Virginia Woolf que el militarisme, tan característic del feixisme, no és el millor àmbit per a l’autonomia personal. Aquesta gran escriptora i feminista va denunciar el feixisme i el militarisme implícit en moltes professions en què l’entrada de la dona pot esdevenir una nova forma de captiveri.

En conseqüència, per tot això, no compartim activitats de reclutament de dones per a la guerra, com les que la Junta d’Andalusia finança de vegades (Nota 1), ni mesures afavoridores, també empreses per la Junta d’Andalusia de la mà del Ministeri de Defensa, de la incorporació de les dones a les FAS (Nota 2). Amb aquesta medalla d’Andalusia concedida a una militar no s’aconseguirà encobrir la feminització de la pobresa en la nostra Comunitat Autònoma ni tampoc amagar les devastadores xifres d’atur que patim: 560.000 dones en atur i 540.000 homes en atur.

XARXA ANTIMLITARISTA i noviolenta D’ANDALUSIA: Ecologistes en Acció-Andalusia; Confederació General del Treball-Andalusia, Dones de Negre (Sevilla); Alternativa Antimilitarista-MOC (Sevilla i Port de Santa Maria); Mares contra les drogues Aneu (Punt Sta . María); RANA-Algesires; Ahimsa (Màlaga)

Nota 1: http://www.juntadeandalucia.es/boja/boletines/2011/23/d/updf/d106.pdf

Nota 2: http://www.boe.es/boe/dias/2005/07/23/pdfs/A26371-26372.pdf

Log in with your credentials

Forgot your details?